Brüls: "Linkervoet 15 procent minder dan rechter"

Melissa Maes
| 30 reacties
Brüls: "Linkervoet 15 procent minder dan rechter"
Foto: © SC

Christian Brüls heeft in vier maanden tijd al heel wat geleerd bij AA Gent. Het goudhaantje van de Buffalo’s wist zich vooral op tactisch vlak goed bij te scholen. “Trond Sollied is een heel goede trainer.”

Christian Brüls was te gast bij Extra Time en zoals altijd was de jongeman uit de Oostkantons de bescheidenheid zelve. “Mijn schot dat tegen de lat van Standard afketste, was een lob”, lacht de Buffalo.

AA Gent staat tweede met drie punten minder dan leider Anderlecht. Dat succes valt niet enkel bij trainer Trond Sollied te zoeken. “De spelersgroep komt goed overeen en we beleven veel plezier met elkaar op en naast het veld.”

“Ik ben geen vedette, maar gewoon een jongen uit de Oostkantons.”

Het is al lang geen geheim meer dat Brüls tot voor kort een rokende prof was. “Ik rookte zo’n vijftien sigaretten per dag. Toen voelde ik dat niet echt, maar nu merk ik toch zeker het verschil. Zeker aan mijn ademhaling.”

Brüls is dol op Schalke 04 en zou dan ook liever voor de Duitse club spelen dan voor Barcelona. “Mijn vader nam me altijd mee naar Schalke. Het is maar twee uurtjes rijden van Amel. Mijn vader heeft ook nog gevoetbald. Hij was bij Amel topscorer en linksvoetig.”

Papa Brüls wilde dat zoonlief tweevoetig werd en moest daar dan ook vaak op oefenen. “Toch is mijn linkervoet vijftien procent minder dan mijn rechter”, verklapte Brüls.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties