Jacobs: "Wou AZ absoluut vermijden"

Jacobs: "Wou AZ absoluut vermijden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Terwijl iedereen bij Anderlecht toch gematigd positief was over de loting van AZ, was er één man die absoluut niet tevreden was. Ariël Jacobs had het immers liever anders gezien.

Johan Walckiers in Anderlecht

Jacobs vond AZ één van de minst begeerlijke ploegen om tegen te spelen. "Waarom? Spreekt dat niet voor zich? Ze staan aan de leiding in een competitie van een land dat tweede staat op de FIFA-ranking", aldus de Brusselse coach. "Het was één van de teams die ik absoluut wou vermijden. Ze leiden momenteel voor heel wat grote namen zoals Ajax en PSV."

Het is ook geen geheim dat Jacobs fan is van het Nederlandse voetbal. "Daarom net dat ik niet tegen hen wou spelen. Ik ben fan omdat ze zo'n goed voetbal spelen. Twee jaar geleden kwamen ze in financiële problemen, maar ze zijn herrezen. En hoe! Kijk maar naar de indrukwekkende statistieken die ze kunnen voorleggen. Het zal meer dan een dubbeltje op zijn kant worden."

Jacobs is dan ook niet van plan om er gras te laten over groeien. "Ik stuur dit weekend al een scout naar Alkmaar", zei hij over de ploeg die het momenteel wel zonder Maarten Martens moet doen. "Misschien is hij terug tegen half februari en misschien zal hij zich willen bewijzen tegen zijn ex-ploeg. Maar zulke spelers komen we elke week tegen in de nationale competitie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties