Boussoufa duidt opvolger aan: "Simpel, Suarez"

Boussoufa duidt opvolger aan: "Simpel, Suarez"
Foto: © SC

Mbark Boussoufa is in het land en eindelijk kan hij dan zondag zijn Gouden Schoen in ontvangst nemen. De aanvaller van het Russische Anzhi Makhachkala duidde in één adem ook zijn opvolger aan: Matias Suarez.

"Het wordt leuk om op die manier afscheid te nemen van de Anderlechtfans. Dat had ik veel vroeger willen doen, maar nu kan het eindelijk gebeuren. Ik zal altijd goeie herinneringen aan Anderlecht en België hebben", zei de in maart vertrokken Marokkaan in HLN. Hij weet ook al wie de volgende Gouden Schoen zal worden. "Dat is simpel: Suarez."

Boussoufa zag zijn ex-ploeg woensdag ook aan het werk in de Europa League. "Ik vond ze top spelen. Echt leuk om zien. Lokomotiv viel ook aan, maar van Anderlechtkant was het een goeie wedstrijd. Het hele elftal was goed. De meeste jongens kende ik, maar ik vond Safari bijvoorbeeld wel goed op de linksback. Canesin was uitstekend, maar die kende ik al van op training."

"En bij Suárez zie je dat hij zich goed voelt. Hij speelde héél goed. Ik ben blij voor hem. Mati heeft nood aan vertrouwen, maar hij kan alles. Je kan hem helemaal alleen vooraan uitspelen tegen twee verdedigers, hij scoort links en rechts. Hij kan zo bij een grotere club aan de slag. Omdat Lukaku veel scoorde, werd Mati niet meer in de spits uitgespeeld. Maar ik herinner me dat hij ooit tegen Lyon al toonde wat hij kan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties