Donk voor de helft eigendom van AZ

Donk voor de helft eigendom van AZ
Foto: © SC

Luc Devroe, ex-technisch directeur van Club Brugge, bracht gisteren enkele opvallende zaken naar buiten. Zo zou de Nederlandse verdediger Ryan Donk nog steeds voor de helft eigendom zijn van AZ.

Devroe pareerde daarmee de kritiek die hij kreeg toen bleek dat Ivan Perisic voor een groot deel eigendom was van het makelaarskantoor Star Factory. "Was Club Brugge in 2009 bereid geweest om één miljoen euro voor Perisic te betalen aan Sochaux, dan was Star Factory nooit mede-eigenaar geweest. Maar binnen de raad van bestuur geloofde niemand in hem. Er is toen gezegd geweest: bon, we gaan Devroe maar laten doen, voor 200.000 euro en een beperkt salaris kunnen we er onze broek niet aan scheuren", aldus Devroe.

"Zonder de financiële inbreng van Star Factory speelde Perisic nooit voor Club Brugge. Wie zegt trouwens dat Club maar de helft van de transfersom heeft gehad? De weegschaal helt meer door in de richting van Club dan van Star Factory. Ook Sochaux verdiende trouwens nog aan elke transfer van Perisic, en zelfs Roeselare voor 0,25 procent."

"Wat ik gewoon wil zeggen: als je een speler haalt voor 200.000 euro en je verdient er drie jaar later het twintigvoudige aan, mag je niet klagen, denk ik. Ik ben benieuwd hoeveel van de spelers die dit jaar naar Club gekomen zijn voor het twintigvoudige zullen verkocht worden?" Bij Ryan Donk is het trouwens ook zo, die is vijftig procent eigendom van Club en vijftig procent van AZ."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties