Verliest FC Basel plek in Champions League?

Verliest FC Basel plek in Champions League?
Foto: © SC

De FIFA dreigt met een schorsing van de Zwitserse Voetbalbond. Indien zij niet de nodige maatregelen tegen FC Sion nemen, wordt de Zwitserse federatie vanaf 14 januari geschorst. Als het zover komt, verliest ook FC Basel zijn plaats in de Champions League.

FC Sion stelde in de play-offs voor de Europa League tegen Celtic zes niet-speelgerechtigde spelers op. Na een klacht van Celtic werd Sion geweerd uit de Europa League.

Donderdag gaf het Internationaal Sporttribunaal de UEFA gelijk in de zaak die Sion tegen de Europese voetbalbond had aangespannen. Daarom eist de FIFA nu dat de Zwitserse voetbalbond de nodige sancties neemt tegen Sion.

Zo moeten alle wedstrijden die Sion met niet-speelgerechtigde spelers afwerkte omgezet worden in een 0-5 forfaitnederlaag. Doet de Zwitserse voetbalbond dat niet, dan wordt de federatie vanaf 14 januari geschorst.

Als het zover komt, kan FC Basel in principe ook niet uitkomen in de achtste finales van de Champions League tegen Bayern München. Dan zou Manchester United, dat derde werd in de groep van Basel, de plaats van de Zwitsers innemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties