Analyse Kortrijk: revelatie en PO1-kandidaat

Fabian Morren
| 20 reacties
Kortrijk: revelatie en PO1-kandidaat
Foto: © SC

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

Onze redactie analyseert tussen 28 december en 4 januari iedere dag twee clubs. We beginnen bij onze nummer zestien en eindigen bij de club waarvan wij denken dat als eerste eindigt. Geert De Vlieger is hierbij onze vaste analist.

Door Tomas Taecke

Verwachtingen:
Net als de voorbije seizoenen hield KVK gezonde en realiseerbare ambities voor ogen. Een veilig seizoen in de middenmoot draaien was de aspiratie, een plaats in PO1 slechts een stoute droom. Kortrijk kocht maar liefst dertien nieuwe spelers in en deed er ongeveer evenveel van de hand. De Kortrijkzanen wilden een terugval in de terugronde voorkomen, zoals dat vorig seizoen het geval was. 

Hoe het ging:
KVK is op dit moment zonder twijfel de revelatie van het seizoen. De West-Vlamingen staan na 19 speeldagen vierde in de stand op zeven punten van leider Anderlecht. Vooral thuis in het eigen Guldensporenstadion lijkt de rood-witte formatie moeilijk te verslaan. Enkel AA Gent ging met de drie punten lopen (0-4). Club Brugge (2-1) en Standard (2-0) bleven er puntenloos achter. 

De nieuwe aanwinsten lijken stuk voor stuk voltreffers te zijn. Zukanovic is achterin de rots in de branding, ook Vandenbrouck en doelman Van Hout dragen hun steentje bij. Voorin zorgen Chavarria, Veselinovic, Nfor en Monrose voor de doelpunten. KVK voetbalt thuis fris en aanvallend, op verplaatsing probeert Kortrijk vanuit de organisatie hetzelfde te doen. Naast de knappe vierde plaats in de competitie heeft KVK ook nog uitzicht op de halve finale in de Beker na de 2-0-thuisoverwinning bij de laatste acht tegen Beerschot. 

Conclusie:
In de wetenschap dat zowel Genk als Standard bij machte zijn nog over hen te wippen, moet KVK zich vooral richten op concurrenten Cercle, Bergen en Beerschot om een plaats in PO1 af te dwingen. Hein Vanhaezebrouck bewijst dit seizoen nogmaals dat hij de geknipte coach is om de Kortrijkzanen de juiste weg te tonen.

De kijk van Geert De Vlieger:
"Zoals Cercle Brugge en Bergen beschouw ik KV Kortrijk tot de revelaties van dit seizoen. Het is altijd afwachten welke subtopper zich kan doorduwen in play-off 1."

Onze prognose was: 12e
Onze prognose is nu: 6e

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties