Interview Kortrijk-speler Messoudi: "Nog 11 finales spelen"

Thomas De Block
| 9 reacties
Kortrijk-speler Messoudi: "Nog 11 finales spelen"
Foto: © SC

KV Kortrijk is één van de revelaties van de eerste seizoenshelft. De club prijkt op een mooie vierde plaats en houdt grote ploegen als Standard en Genk achter zich. Voetbalkrant peilde naar de verwachtingen van Kortrijk-middenvelder Mohamed Messoudi.

KV Kortrijk was de enige eersteklasser die niet op stage trok tijdens de winterstop. Mohamed Messoudi ziet hierin geen nadeel: “De winterstop was vrij kort, wat maakt dat het niet zo erg was dat we niet op stage trokken. We hebben een eigen trainingsprogramma meegekregen waardoor we goed voorbereid zijn.”

“Daarnaast bespaart een buitenlandse stage ons een verre reis. Sommige clubs moesten deze week nog terugkeren uit het buitenland, dat brengt toch altijd wat vermoeidheid met zich mee. In dat opzicht zie ik geen voordelen van een buitenlandse stage.”

Strijden voor PO I-plaats

Kortrijk kan met een vierde plek dromen van Play-off I. Volgens Messoudi heeft Kortrijk die plaats niet gestolen. “Ik denk dat we op die vierde plek horen te staan. Kijk naar onze resultaten tegen onder meer Standard en Club Brugge, het is geen toeval dat we vierde staan.”

Messoudi zou graag de top-6 plaats behouden. “De Play-off I is nu het grote doel. We spelen vanaf nu nog elf finales, te beginnen met Sint-Truiden. Ik denk dat het ons kan lukken als we ons niveau kunnen aanhouden.”

Volgens de 28-jarige middenvelder is het team sterk genoeg om het tweede competitieluik aan te vatten: “We hebben een sterk team en hebben al vaak gewisseld doorheen het seizoen. Het bewijst dat iedereen van het team bijdraagt tot onze prestaties.” “Natuurlijk is versterking altijd welkom, maar de kern die we nu hebben moet voldoende zijn.”

Kortrijk rekent niet alleen op een goede spelerskern, maar kan ook terugvallen op een sterke thuisreputatie. De middenvelder denkt dat de fans van Kortrijk onderschat worden: “Het is niet omdat we geen 20 000 toeschouwers per wedstrijd hebben, dat de fans geen invloed hebben op onze prestaties.” “Meer dan eens hebben ze ons in de tweede helft naar de overwinning gestuwd, we kunnen niet anders dan trots zijn op onze supporters.”

STVV en de bekerdroom

De eerste opdracht is dus Sint-Truiden, waar op kunstgras wordt gespeeld. Het wordt hoe dan ook aanpassen voor Kortrijk, maar de ploeg is voorbereid: “We hebben al getraind op kunstgras, al is elk veld anders. Toch denk ik dat we klaar zijn voor de wedstrijd van komende zaterdag”, laat Messoudi weten.

Kortrijk kan naast een mooie rangschikking ook nog uitkijken naar de beker. Door de goede uitgangspositie tegen Beerschot behoort een halve finale tot de mogelijkheden, en misschien kan de ploeg zelfs tot meer in staat zijn.

Toch wil Messoudi de voetjes op de grond houden: “Natuurlijk droomt iedereen van een bekerfinale, dan zou Kortrijk geschiedenis schrijven.” “Maar we beseffen dat de weg nog lang is. In de halve finale is Bergen een mogelijke tegenstander, dat zou hoe dan ook een zware opdracht zijn”, besluit Messoudi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties