Interview Van Hout over beker: "We zijn op onze hoede"

Robby Morren
Robby Morren
| 11 reacties
Van Hout over beker: "We zijn op onze hoede"
Foto: © SC

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

Kristof Van Hout behoedde Kortrijk zaterdag voor een late opdoffer tegen Sint-Truiden. Als hij er woensdag in slaagt de nul te houden, heeft Kortrijk een ticket voor de kwartfinale van de Beker van België op zak.

In blessuretijd zweefde de doelman een vrije trap van Dufer mooi uit zijn doel. "Daar sta ik natuurlijk voor in doel maar het is wel waar dat het een belangrijke redding was", vertelt Van Hout aan onze redactie.

STVV - Kortrijk was een wedstrijd met weinig kansen langs beide kanten. "Wij moeten enkel naar onszelf kijken en dan moet ik zeggen dat wij te weinig hebben gebracht, we hebben te weinig gedaan met ons balbezit, ons spel was niet verzorgd genoeg."

Halve finale is nog geen feit
Woensdag kan Kortrijk zich plaatsen voor de halve finale van de beker. De thuismatch tegen Beerschot won Kortrijk met 2-0 zodat het een mooie uitgangspositie heeft. "We hebben een kleine voorsprong maar de kwalificatie is nog niet binnen. Het kan nog fout gaan, kijk maar naar onze uitschakeling door AA Gent", zo verwijst Van Hout naar enkele seizoenen geleden toen Kortrijk thuis tegen Gent won met 5-1 maar in het Ottenstadion met 4-0 de boot in ging. 

Toch zou de kwalificatie Kortrijk niet meer mogen ontglippen. "We moeten proberen te scoren en dan staan we al ver, we gaan alles doen om die halve finale te halen maar we zijn op onze hoede."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties