Interview Matthys: "Ik heb een zwak voor Tottenham"

Tomas Taecke
| 4 reacties
Matthys: "Ik heb een zwak voor Tottenham"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De geblesseerde Tim Matthys maakte zaterdag van de gelegenheid gebruik om tussen de Bergense ultras plaats te nemen. Naar voorbeeld van Raul (Schalke 04) of Steven Defour schreeuwde ook Matthys zijn medemakkers vanuit de kop richting overwinning.

"De leider van de sfeergroep had mij al lachend een bericht gestuurd of ik niet tussen hen kwam plaatsnemen", vertelt Matthys aan onze redactie. "Ik moest er niet zo lang over nadenken en kon op deze manier iets terugdoen voor de fans. Het initiatief werd geweldig geapprecieerd. Zeker in Wallonië staan de fans enorm dicht bij de spelersgroep".

Matthys speelt vandaag voor de Henegouwse Draken maar was als kind een fervente supporter van een club waar hij ooit voor speelde.

"Toen ik klein was ging ik heel vaak naar AA gent kijken", weet Matthys nog goed. "Ik stond steevast tussen de hevige supporters achter doel. Toen was er nog geen steward voor elke twintig supporters en was een voetbalmatch bijwonen veel plezieriger dan vandaag".

Matthys volgt de Jupiler Pro League natuurlijk op de voet maar ook het Europese voetbal heeft voor de buitenspeler weinig geheimen.

"Ooit ging ik op Boxing Day naar een match van Tottenham kijken. Vanaf dat moment heb ik een zwak voor de Spurs. Verder vind ik de Duitse competitie op vlak van sfeer en beleving echt wel top. Vooral de Dortmund-fans zijn onvoorstelbaar".

"Ik probeer ook de clubs waar jongens die ik ken actief zijn goed op te volgen. Zo volg ik Zenit met Lombaerts en ook FC Twente, waar mijn maat Bart Buysse speelt. Ook de prestaties van Arsenal volg ik op de voet, door Thomas Vermaelen met wie ik nog bij de nationale beloftenploeg heb gespeeld. In Frankrijk gaat mijn voorkeur uit naar PSG en de fantastische Pastore".

Toen onze redactie de vleugelspeler van Bergen contacteerde, was hij net de Conference Final van de NFL aan het bekijken. Zijn liefde voor de sport beperkt zich niet enkel voor voetbal.

"Ik ben echt een hevige fan van de Amerikaanse sporten. De Yankees in het honkbal en de Giants in de NFL volg ik op de voet. Ook de NBA bekijk ik zoveel mogelijk, lang leve ESPN en Sporting Telenet", lacht de Zottegemnaar.

Donderdag trekt Bergen naar Standard voor de enige Waalse derby in onze vaderlandse competitie. De middenvelder hoopt tijdig hersteld te zijn voor het zuiders onderonsje.

"Vandaag (maandag) kon ik voluit trainen, enkel nadien ervaar ik wat pijn. Tegen donderdag moet dit verdwenen zijn en kan ik hopelijk aan de bak op Sclessin. Op Standard spelen blijft speciaal, het is ook de enige overgebleven Waalse derby. Hopelijk kunnen we er een resultaat neerzetten, want enkele dagen later krijgen we met Club Brugge opnieuw een lastige klant op bezoek", aldus Tim Matthys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties