Wuytens: “Ik heb druk nodig”

Thomas De Block
| 10 reacties
Wuytens: “Ik heb druk nodig”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de persconferentie in de aanloop naar de wedstrijd Zulte Waregem – Beerschot kwam Dries Wuytens aan het woord. De jonge verdediger moet het verlies van Gary Kagelmacher opvangen. Voorlopig gaat het de 20- jarige verdediger goed af.

Manuel Gonzalez in Antwerpen

Door het vertrek van Gary Kagelmacher kreeg Wuytens volop zijn kans bij Beerschot. Nu wacht hem de zware last om het verlies van Kagelmacher op te vangen. “Ik voel toch wat druk na het vertrek van Gary, maar tot nu toe is het me wel goed gelukt. Zoals vele anderen heb ik die druk nodig”, aldus Wuytens. "Ik voel me ook groeien in elke wedstrijd. En positioneel wordt het elke wedstrijd beter, maar ik voel me nog geen titularis."

“Steeds meer Gary worden” – Dries Wuytens

De ex-speler van Jong PSV benadrukt dat hij wel het gevoel had dat hij speelkansen zou krijgen: “Ikzelf heb nooit gerekend op het vertrek van Gary om aan speelkansen te komen. Ik had wel het gevoel dat ik na de transfer een kans zou krijgen. Indien dat niet zo geweest was, dan had ik me vragen gesteld”, gaf Wuytens mee.

Wuytens werd geposteerd op rechts, maar hijzelf geeft aan liever centraal te spelen. “Ik heb nog nooit op rechts gespeeld, ook niet bij Jong PSV. Aanvallend werd ik verwacht om dingen te doen en ik had veel minder afspeelmogelijkheden. Soms schrok ik dat ik al zo ver was doorgelopen, maar dan stond ik nog maar aan de middenlijn."

Toch denkt de jonge verdediger dat het na verloop van tijd wel zal beteren. “Als ik er veel op zou oefenen dan zou het wellicht lukken, maar ik verkies toch liever centraal te spelen.”

Voorlopig is Wuytens nog voorzichtig en concentreert hij zich op het verdedigende werk. Bij PSV speelde hij echter aanvallender, iets wat hij ook bij Beerschot wil brengen. “Ik zal steeds meer durven. Nu beperk ik me nog tot het beletten van tegengoals maar bij PSV werd er veel aanvallender verdedigd en dat zal me ook hier lukken als het vertrouwen komt. Het komt erop aan om steeds meer Gary te worden”, sprak Wuytens.

“Ik heb wel leiderscapaciteiten” – Dries Wuytens

Voorlopig is Losada de kapitein bij Beerschot. Wuytens wil zich echter tonen in de komende wedstrijden. “Ik heb wel leiderscapaciteiten, ik was nog kapitein bij Jong PSV, gaf Wuytens aan, “maar met grote namen als Hernan is het logisch dat hij kapitein is. Daarnaast vind ik het niet zo erg dat ze me voorlopig nog niet herkennen. Ik heb al die aandacht niet nodig."

Met vertrouwen de komende wedstrijden tegemoet

Door de goede prestatie van afgelopen weekend mag Beerschot weer dromen van meer. Wuytens hoopt daarbij stiekem op een plek in de top zes. “Ik denkt dat iedereen op zijn niveau zit, en dat is al een tijdje het geval. Als we zo blijven spelen is een plek in de Play-off 1 mogelijk”, klinkt het ambitieus.

Voorts is de verdediger tevreden over het 4-4-2 systeem dat gehanteerd wordt. “Dat systeem is het beste voor ons. Dayan en MacDonald spelen daardoor veel beter.”

Wuytens hoopt dan ook om op Zulte Waregem de drie punten mee te pakken. “Voor morgen verwacht ik de drie punten. Een overwinning zal goed doen voor het vertrouwen, want de komende wedstrijd tegen Anderlecht belooft heel moeilijk te worden. Maar ook dan moet een overwinning mogelijk zijn, zeker als we zo blijven spelen en met de steun van ons publiek”, aldus de verdediger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties