Napoli trapt Internazionale uit de Coppa Italia

Dirk Pieters
| 8 reacties

Voor Internazionale zal er dit seizoen geen finale inzitten in de Coppa Italia. Het verloor in de kwartfinale van Napoli met 2-0. Edison Cavani was de grote held van de avond.

De thuisploeg was in de eerste helft het gevaarlijkste tegen Inter. Beide ploegen kregen kans om de score te openen, maar zowel Inter als Napoli moesten tevreden zijn met een 0-0 stand aan de pauze. Toch nog één opmerkelijk feit. Wesley Sneijder liet zich van zijn slechtste kant zien en mocht blij zijn dat hij geen rood kreeg na een vuile fout op Gargano. De Nederlander kreeg zelfs geen kaart.

In de tweede helft kreeg Napoli dan toch wat het verdiende. Edison Cavani trapte zijn club van op de stip op voorsprong; 1-0. De thuisploeg hield de voorsprong zonder al te veel problemen vast en kon in de slotfase zelfs de score nog verdubbelen. Het was opnieuw goalgetter Cavani die voor het doelpunt zorgde.

Door de overwinning neemt Napoli het op tegen Siena in de halve finale van de Coppa Italia. Siena versloeg eerder op de avond als Chievo met het kleinste verschil.