Van Wijk over zijn aflopend contract: "Maak me geen zorgen"

Tomas Taecke
| 0 reacties
Van Wijk over zijn aflopend contract: "Maak me geen zorgen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ondanks de fantastische resultaten met Bergen, is het contract van hoofdtrainer Dennis Van Wijk nog niet verlengd. Toch maakt de Nederlander zich geen zorgen over de aflopende verbintenis.

Een jaar na zijn aanstelling heeft Dennis Van Wijk heel wat verwezenlijkt in de Henegouwse hoofdstad. Eerst dwong hij de promotie af, vervolgens zette hij met Bergen een heenronde neer waardoor de promovendus zich geen zorgen moet maken over een eventuele degradatie. Bovendien neemt Bergen het straks op tegen Kortrijk in de halve finale van de Belgische beker. En toch is het contract van de Nederlander nog niet verlengd.

"Vorige week heb ik een goed gesprek gehad met voorzitter Leone", zegt Van Wijk in een gesprek met DH. "Hij heeft me gevraagd om rustig te blijven".

Bergen houdt er sinds kort een nieuwe politiek op na waarbij de hoofdtrainer een contract van slechts één seizoen aangeboden krijgt. Telkens wordt er in februari of maart opnieuw rond de tafel gezeten.

"Als de voorzitter vindt dat ik goed werk heb geleverd maar toch met iemand anders verder wil, dan bedank ik hem voor de samenwerking en zoek ik een nieuwe club. Als hij toch met mij verder wil werken, gaan we om de tafel heen zitten en bespreken we de duur van het contract en mijn salaris".

Van Wijk kan zich vinden in de nieuwe politiek en wil ook absoluut aan de slag blijven bij de neo-eersteklasser. "Een éénjarig contract is beter voor alle partijen", denkt Van Wijk. "Op die manier voorkom je problemen bij een contractbreuk of ontslag. Roeselare is de club van mijn hart maar nog steeds lig ik met hen overhoop omdat ik mijn geld niet kreeg".

"Ik maak me geen zorgen over het uitblijven van de besprekingen. Natuurlijk zou ik graag in Bergen blijven. Ik heb geen driejarig contract nodig om gemotiveerd te zijn. Een verbintenis van één seizoen motiveert een trainer veel meer", aldus Dennis Van Wijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties