Guinee houdt doelpuntenkermis

Thomas De Block
| 1 reacties

Op de Afrika Cup heeft Guinee met overtuigende 1-6-cijfers gewonnen van Botswana. In dezelfde groep boekte Ghana een tweede overwinning.

Botswana – Guinee 1-6

Na een kwartier kwam Guinee 0-1voor via Diallo. Botswana wist echter gelijk te maken op strafschop, maar daarna was er geen houden meer aan. Diallo, Abdoul Camara en Ibrahima Traoré scoorden nog voor de rust. Net voor het vierde doelpunt verloor Botswana Motsepe met een rode kaart. Uiteindelijk wist Guinee zijn voorsprong nog uit te diepen tot 1-6. Het waren Ismaël Bangoura en Naby Soumah die het feestje compleet maakten.

Ghana – Mali 2-0

Ghana heeft zijn ticket voor de volgende ronde binnen handbereik. Voor de rust werd er niet gescoord, maar in de tweede helft bezorgden Asamoah Gyan en André Ayew voor de overwinning. Door deze zege boekt Ghana een zes op zes.

Daarmee is het land alleen leider. Mali en Guinee tellen elk drie punten terwijl Botswana zonder punten blijft. In de laatste groepsduels neemt Botswana het op tegen Mali en speelt Ghana tegen Guinee.