Cruijff en andere commissarissen treden af

Melissa Maes
| 2 reacties
Cruijff en andere commissarissen treden af
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De raad van commissarissen van Ajax stapt op. Dat is donderdag bekendgemaakt door de Amsterdamse club. Zo treden voorzitter Steven ten Have, Johan Cruijff, Marjan Olfers, Edgar Davids en Paul Römer af zodra opvolgers zijn gevonden die kunnen rekenen op brede steun.

Johan Cruijff lag in conflict met de overige vier commissarissen, die buiten hem om Louis van Gaal benaderden voor de functie van algemeen directeur. Samen met een groep jeugdtrainers spande Cruijff een kort geding aan om de benoeming van Van Gaal en directeur Martin Sturkenboom te voorkomen. Het gerechtshof oordeelde dinsdag in hoger beroep dat de beoogde aanstellingen niet rechtsgeldig waren.

Advocaat Peter Wakkie voerde de afgelopen dagen overleg met Steven ten Have, Marjan Olfers, Edgar Davids en Paul Römer. Hij hield de optie open om een nieuwe vergadering te plannen van de raad van commissarissen (rvc) en de benoemingen van Van Gaal en Sturkenboom opnieuw te doen, maar dan op de juiste manier.

De vier commissarissen zien daar nu van af en kiezen ervoor om niet te wachten tot de aandeelhoudersvergadering van vrijdag, waar de rvc naar alle waarschijnlijkheid was weggestemd. Die aandeelhoudersvergadering van Ajax gaat nu niet door.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties