Ex-La Louvièrespeler scoort hattrick in Engeland

Jefrey Van der Straeten
| 8 reacties
Ex-La Louvièrespeler scoort hattrick in Engeland
Foto: © SC

In een ver verleden speelde hij nog voor de Wolven uit La Louvière. Vandaag scoorde hij een hattrick voor West Bromwich Albion: Peter Odemwingie.

Het is ondertussen tien jaar geleden dat Odemwingie uit Nigeria neerstreek in het grauwe La Louvière, waarmee hij de Beker van België pakte. Vandaag maakt hij furore in Engeland en zorgde hij er voor dat de degradatiestrijd weer ongemeen spannend wordt.

Na succesvolle periodes bij Lille en Lokomotiv Moskou trok de beweeglijke spits vorig seizoen naar Engeland. Met zijn vijftien doelpunten zorgde hij er mede voor dat Albion van een extra jaartje Barclays Premier League kon genieten.

Ook dit seizoen is Odemwingie weer goed op dreef. Doordat Nigeria zich niet wist te plaatsen voor de Afrika Cup kon West Brom genieten van de diensten van haar spits in de lokale derby op het veld van Wolverhampton Wanderers. Dat laatste zullen de Wolves geweten hebben: Odemwingie scoorde immers zijn eerste hattrick in het Engelse voetbal.

Naast West Brom kon ook Blackburn dit weekend winnen. Beide resultaten zorgden er voor dat er nu vijf teams binnen een marge van drie punten staan. Naast West Brom en Blackburn zijn dat Wigan, Queens Park Rangers en Bolton. Wetende dat er drie teams degraderen, maakt Engeland zich niet enkel op voor een spannende titelstrijd maar ook voor een beklijvende degradatiestrijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties