Interview Verbeek: "Anderlecht favoriet, ook op basis van geschiedenis"

Verbeek: "Anderlecht favoriet, ook op basis van geschiedenis"
Foto: © SC

Gertjan Verbeek hoedt zich voor Anderlecht. De AZ-trainer probeerde tijdens zijn persconferentie Anderlecht de favorietenrol toe te schrijven. De coach was de afgelopen weken bij heel wat matchen van paars- wit te bespeuren en kwam met volgende conclusies terug.

Johan Walckiers in Alkmaar

"Anderlecht is een goede ploeg, maar dat is enkel bevestiging van wat ik al wist", aldus Verbeek. "Ook tijdens de groepsfases van de Europa League volgde ik ze al en Maarten Martens volgt hen in de Belgische competitie. Hij sprak ook niets dan goeds over hen. Anderlecht is favoriet, niet alleen op basis van hun perfecte score in de EL tot nu toe, maar ook op basis van de geschiedenis."

Ook de in Deventer (in het oosten van Nederland) geboren Nederlander zag dat Anderlecht heel makkelijk de overgang van verdediging naar aanval maakt. "Dat spel spelen ze graag. Maar ik kan me niet bezig houden met de tactiek van de andere coach. Ik wil onze principes behouden en zo goed mogelijk voetballen."

Verbeek is in het openbaar heel bescheiden, maar iedereen weet ook dat het geen makkelijke noot om kraken zal worden voor de Brusselaars. "Ik zal al heel tevreden zijn als wij hier thuis de baas over het spel zijn", zegt hij over zijn eigen ploeg. "We moeten laten zien dat we niet voor niets de poules overleefd hebben en dat het terecht is dat we hier staan. Thuis moeten we ons van onze beste kant laten zien."

"Ik ben tevreden over de vormcurve van mijn eigen ploeg. De resultaten zijn er en ook de manier van spelen is goed. Het is niet dat we sterker geworden zijn sinds de winterstop, maar we spelen wel anders", vervolgde de trainer van de fiere leiders in de Eredivisie.

Het verschil tussen België en Nederland is volgens Verbeek ook niet zo groot. "Wij zijn misschien iets sterker in de breedt, maar de topteams zijn aan elkaar gewaagd. Het nut van een BeNeLiga zie ik dan ook niet in. Het moet nationaal blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties