Ajax wint simpel van NEC

Andrea Doino

Deze namiddag ontving Ajax NEC in de Amsterdam Arena. De wedstrijd werd simpel gewonnen door de Amsterdammers met 4-1. Onze landgenoot Jan Vertonghen maakte het tweede doelpunt.

Al na vijf minuten opende Ajax-speler Dimitri Bulykin de score. Op aangeven van Siem de Jong hoefde de ex-speler van Anderlecht de bal maar binnen te tikken. Jan Vertonghen pikte ook zijn doelpunt mee en zorgde voor de 2-0.

Ajax had de match in handen en NEC kon nauwelijks dreigen. Bulykin scoorde voor de rust nog een tweede keer, maar liet zich kort na zijn doelpunt vervangen door een lichte blessure.

Na tien minuten in de tweede helft maakte Siem de Jong de vierde treffer voor de Amsterdammers. De Jong neemt de plaats in van de geblesseerde Theo Janssen. Na de 4-0 liet Ajax NEC wat meer voetballen en creëerde het meer kansen. Uit een corner kon NEC-speler Rens van Eijden de 4-1-eindscore binnenkoppen.

Door het verlies van PSV en AZ komt Ajax weer een beetje dichter bij de koplopers. Het staat nu zesde en heeft een achterstand van vijf punten.