Interview Jovanovic: "Moeten minimum drie keer scoren"

Jovanovic: "Moeten minimum drie keer scoren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Milan Jovanovic is klaar voor de ontmoeting met AZ. Op zijn persconferentie woensdag oogde de aanvaller ontspannen en grapte hij zoals vanouds. Een goed voorteken zoiets, want de Serviër loopt hongerig: "Iedereen verwacht weer een grote Jova."

Johan Walckiers in Anderlecht

Zondag tegen Westerlo liet Ariël Jacobs zijn aanvaller nog uitblazen, maar donderdag wordt er op hem gerekend om een grootse partij te spelen. "Ik ben frisser met dat beetje extra rust. Het was de juiste beslissing, want ik was wat moe na de vele matchen", stak Jova van wal. "AZ is nog steeds favoriet, maar we kunnen de situatie vlug omdraaien. Als we vlug scoren, zijn wij weer favoriet."

Jovanovic zorgde er met zijn show voor dat de druk op zijn schouders kwam te liggen. Zijn ploegmaats kunnen er maar van profiteren. "Iedereen verwacht een grote Jovanovic, zoals altijd. Ik voel niet meer druk nu als voor eender welke Europese match. Ik vind trouwens dat de situatie zoals ze nu is beter is, want de druk ligt bij hen", knipoogde hij.

Onder de indruk
AZ speelde dominant in eigen huis en liet Anderlecht van het kastje naar de muur lopen. Wie de heenmatch zag, was sterk onder de indruk. "Ook ik was onder de indruk", bekende Jovanovic. "Toen ze aanvielen, zag je het verschil tussen de linies zelfs niet meer. Je wist niet meer wie aanvaller, wie middenvelder en wie verdediger was. Ze toonden vorige week dat ze als team heel sterk zijn, maar ik blijf er bij dat wij de individualiteiten hebben."

Toch zijn er kansen, want - net als Anderlecht - is AZ uit een heel ander verhaal dan AZ thuis. "Ik heb niks te zeggen over hen. Thuis zijn wij een veel beter team. Vorige week was onze snelheid van uitvoering bijvoorbeeld niet goed genoeg. Ik heb heel wat ervaring, maar waarom we thuis beter zijn, daarvoor heb ik er duidelijk niet genoeg. Ik heb gewoon geen verklaring. Thuis scoren we drie of vier goals, op verplaatsing niet. Bij Standard scoorden we thuis één of twee keer en wonnen, maar we deden dat ook op verplaatsing. Daar zat een constante in, bij Anderlecht nog niet."

Snel scoren
De meeste analisten vinden dat er kansen voor Anderlecht zijn als er druk op de verdediging gezet wordt. "Dat is waar. We mogen niet wachten, we moeten zo snel mogelijk scoren", aldus de Serviër die ook niet denkt aan penalties. "Volgens mij moeten we minimum drie keer scoren om door te gaan. Dat is mijn gevoel. Niemand bij ons denkt dan ook aan strafschoppen."

Het is duidelijk: Jovanovic verwacht vanavond een heel ander paars-wit dan in Alkmaar. "Thuis, voor een vol huis, zijn we altijd beter. We gaan ook niet nerveus worden als het lang 0-0 blijft. Dit Anderlecht heeft al bewezen dat we geduldig kunnen zijn. Ik zei het al, als we in de eerste helft scoren hebben we de rollen omgedraaid, maar het kan even goed zijn dat we lang op dat doelpunt moeten wachten."

Voor doelpunten wordt er vooral naar Dieumerci Mbokani gekeken. Maar die laten ze blijkbaar zo veel mogelijk gerust voor een wedstrijd. "Met Dieu moet je nu niet over voetbal praten. Laat hem gerust", lachte Jova. "Praat een beetje over muziek en dan komt het allemaal wel goed."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties