Anderlecht doet evaluatie van medisch departement: de blessurelast is te hoog

Anderlecht doet evaluatie van medisch departement: de blessurelast is te hoog

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Brian Riemer herhaalde dit seizoen meerdere keren dat blessures deel uitmaken van het voetbal. Maar Anderlecht heeft wel meer dan zijn deel gekend dit seizoen. De club bekijkt dan ook of ze bepaalde zaken niet anders moeten aanpakken.

Ter verduidelijking: het medisch departement wordt niets verweten. Anderlecht bekijkt wel hoe ze het nog kunnen verbeteren en optimaliseren. Moderniseren ook. En de aanpak wordt herbekeken.

Anderlecht begon vorige zomer te trainen terwijl de competitie nog bezig was. Aangezien ze elfde eindigden zat hun seizoen er immers al heel vroeg op. Er wordt nu geëvalueerd of dat er misschien iets mee te maken heeft dat er op het einde van het seizoen veel spierblessures vielen.

Het is immers heel veel geweest. Naast de knieblessure van Thorgan Hazard, de schouderkwetsuur van Thomas Delaney en de ligamentenblessure van Yari Verschaeren zijn er op cruciale momenten sleutelpionnen uitgevallen zoals Vertonghen, Schmeichel, Amuzu, N'Diaye, nogmaals Delaney en Verschaeren, Ashimeru, Sardella...

Anderlecht dacht met David Cosgrave een Performance Manager aan te stellen, maar twee weken na diens komst vertrok hij alweer. De Ier zijn aanpak werd niet gesmaakt door de rest van de medische staf. In de theorie moest hij superviseren, maar in de praktijk moeide hij zich met de dagelijkse aanpak. 

Anderlecht wil nog steeds een man die overzicht houdt, maar bekijkt ook waar het allemaal fout liep. Is de belasting te hoog? Moeten er meer individuele schema's opgesteld worden? Moet er op bepaalde punten meer de nadruk gelegd worden? 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties