Interview Verbeek: "Ik verwacht een geïnspireerd Anderlecht"

Glenn Schrader
| 0 reacties
Verbeek: "Ik verwacht een geïnspireerd Anderlecht"
Foto: © SC

Gertjan Verbeek neemt het vanavond met zijn jonge garde op tegen Anderlecht. Na verlies tegen Utrecht dit weekend hoopt hij alleszins dat het niet in de hoofden kroop van zijn jonge ploeg.

Glenn Schrader in Anderlecht

Na de wedstrijd klaagden de Alkmaarders van oververmoeidheid. “Als je vermoeid bent moet je dat voor de wedstrijd zeggen, dat is nu eenmaal eigen aan het voetbal. Na een wedstrijd mag je dat dan niet als excuus gebruiken bij verlies”, antwoordt Verbeek enigszins boos.

Net zoals Anderlecht is er bij AZ thuis en uit een immens verschil. “Het veld is even groot en de doelen zijn even groot. Maar de beleving is anders voor zo een jonge groep. Daar moeten wij nog op trainen”.

De wedstrijd tegen Anderlecht
Vanavond zal er een vol huis zijn in Anderlecht. “Wij zijn er klaar voor. In Amsterdam waren er ook 50.000 enthousiaste Amsterdammers, in Rotterdam stonden hun fans ook klaar. We zijn dat ondertussen gewoon van in de Nederlandse competitie”, aldus Verbeek.

Verbeek kijkt wel uit naar de wedstrijd van vanavond. “Ik verwacht een geïnspireerd Anderlecht dat naar voren zal voetballen. Het zal een echte knock-out wedstrijd worden waar men zal spelen voor de kwalificatie. De verliezer van deze wedstrijd ligt er gewoon uit”.

De Brusselaars trainen niet op strafschoppen, ook Verbeek ziet hier geen nut in. “We trainen niet extra op strafschoppen. Er kan altijd iemand van Anderlecht in de tribunes zitten die kijkt hoe onze spelers de strafschoppen neemt”.

Hoe AZ Alkmaar zich kan kwalificeren weet Verbeek al. “We weten dat Anderlecht een goede ploeg is. We hebben daarom dus ook een goed wedstrijdplan nodig. Als we met deze jonge ploeg ons ook aan dat plan kunnen houden zit de overwinning er voor ons in”, besluit Verbeek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties