Leverkusen snelt naar top vijf, Boulahrouz scoort voor Stuttgart

Glenn Schrader

Door een mooie 0-2 zege tegen 1. FC Köln kan Bayer Leverkusen zich bij de beste van de Bundesliga plaatsen. Het staat nu op een mooie vijfde plek in het klassement.

Lars Bender scoorde voor Leverkusen na zestien minuten spelen de 0-1. Een corner bleef in de zestien van Köln hangen, waarna Vedran Corluka de bal richting Bender kopte, die van dichtbij niet kon missen. De 0-2 kwam tevens op naam van Bender. Kort na rust schoot hij raak na een goede actie van Renato Augusto.

Dankzij deze zege neemt Leverkusen de vijfde plaats over van Werder Bremen. Werder speelt vanavond nog tegen 1.FC Nürnberg. Köln moet oppassen, ze staan namelijk vlak boven de degradatiezone.

Boulahrouz scoort doelpunt
Met een doelpunt drukte Khalid Boulahrouz zijn stempel op de overwinning van VfB Stuttgart op SC Freiburg. Boulahrouz won met 4-1 tegen de hekkensluiter in de competitie.

Martin Harnik en Shinji Okazaki brachten Stuttgart al snel op 2-0. Fallou Diagné kon de hoop nog even oprakelen voor Freiburg, maar toen scoorde Boulahrouz. Vedad Ibisevic kopte op doel na een hoekschop. Boulahrouz wilde wegduiken, maar kreeg de bal tegen zijn rug en dat bleek waardevol te zijn: het leer verdween in het net. In de slotfase maakte Harník er met zijn tweede treffer nog 4-1 van.