Interview Scifo: "Ik wil niet het centrum van de aandacht zijn"

Scifo: "Ik wil niet het centrum van de aandacht zijn"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Enzo Scifo moet Bergen uit het slop halen. Nu ja, het slop: de club haalde de halve finales van de beker en speelde een schitterende eerste ronde. Het behoud is verzekerd, maar de laatste weken kwam er opstand in de spelersgroep. "Ik heb vooral mentaal oplapwerk", aldus Scifo.

Johan Walckiers in Bergen

Woensdagvoormiddag leidde Scifo zijn eerste training bij de Draken. Veel zal hij nog niet kunnen doen hebben, maar in de volgende dagen wil de Italo-Belg vooral met zijn spelers praten. "Het essentiële is reeds aanwezig, maar mentaal en fysiek zitten de spelers niet op het beste niveau", zag Scifo reeds. "Ik zag al dat ze niet top zijn. Ze hebben de laatste tijd ook wel wat tegenslagen gehad. Ik wil de volgende dagen beginnen met het mentale oplapwerk."

Schone lei
Scifo doelt vooral op de onvrede die heerst bij de Henegouwse ploeg. De laatste wedstrijd onder Dennis Van Wijk werden Tom Van Imschoot en Benjamin Nicaise uit de selectie gezet. En ook andere spelers begonnen te morren. "Ik heb tegen de spelersgroep gezegd dat iedereen met een schone lei begint. Ik doe alsof ik niemand ken. We gaan nu stilaan de play-offs beginnen voor te bereiden, maar dat ook met het oog op volgend seizoen reeds. Het is mooi dat ik daar nu al mee kan beginnen. Het objectief is om de ploeg te reconstrueren."

Voor Scifo lijkt Bergen alvast een verademing te worden. Eerder was hij immers aan de slag bij Charleroi en Moeskroen, niet echt de toonbeelden van stabiel beleid. "Het is echt moeilijk om in zulke omstandigheden te werken", bekent de ex-international. "Bergen is een stabiele club. Dat trekt me vooral aan in deze club. Ze hebben gekozen voor de gestage groei en zijn gezond."

Plezier beleven
Hij wil de ploeg voorbereiden naar volgend seizoen toe, maar wil daarbij niet te veel in de schijnwerpers staan. "Ik besef dat mijn naam nog steeds bij iedereen bekend is, maar het belangrijkste is de club. Ik wil niet het centrum van de aandacht zijn. Ik wil gewoon plezier beleven aan mijn job. Dat is voor mij het belangrijkste. Voetbal blijft amusement en dat wil ik ook beleven."

Scifo had kunnen kiezen voor het grote geld in de Verenigde Arabische Emiraten, maar liet dat liggen. Maar ook aanbiedingen uit tweede klasse konden hem niet bekoren. "In het begin van mijn trainerscarrière heb ik in tweede gewerkt. Tot ik die kans bij Moeskroen kreeg. Als ambitieuze man wil ik op het hoogste niveau werken. Ik voel me gewoon beter in eerste. Dat is niet pretentieus bedoeld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties