Interview Kouyate: "Heb nu nog niet het niveau voor Premier League"

Kouyate: "Heb nu nog niet het niveau voor Premier League"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Cheikhou Kouyate heeft reeds een bewogen seizoen achter de rug. Deze week maakt hij van het vrije weekend gebruik om met vrienden er even tussenuit te trekken. De batterijen even opladen voor het echte werk begint.

Johan Walckiers in Anderlecht

Kouyate heeft nood aan een beetje vrije tijd want de afgelopen weken waren enorm druk voor hem. "In totaal zat ik dertig uur op het vliegtuig om die interland met Senegal te gaan spelen", aldus de verdediger. "Dit weekend trek ik met Ablaye Seck en Cristophe Diandy naar Parijs. We gaan er vrienden en familie bezoeken en ook nog wat ontspannen en winkelen."

De verdediger speelde zich in de kijker. Ondermeer Manchester City, de ploeg van zijn grote voorbeeld Vincent Kompany, blijft hem in de gaten houden. "Ik droom wel van de Premier League, maar ik blijf volgend seizoen zeker nog bij Anderlecht. Engeland is een jeugddroom, het voetbal leeft er echt. Ik denk echter niet dat ik nu al het niveau heb voor er te spelen. Binnen twee jaar zal ik dat wel bereikt hebben. Als verdediger ja (lacht). Ik moet gewoon blijven werken en constant blijven spelen, dan komt het wel."

Volgende zondag moet hij het nog een wedstrijd zonder zijn maatje Roland Juhasz doen. "Dat is wel een aanpassing voor mij, maar ook een test. Normaal gezien neemt Roland de leiding van de verdediging op zich, nu moet ik meer praten. Tegen Cercle lukte dat wel. En ook de samenwerking met Wasyl verliep goed, al is hij een heel ander type dan Juhasz. Het was voor mij een ideaal moment om te zien hoe ver ik sta."

Anderlecht lijkt af te stevenen op een 31ste landstitel, maar de voorzichtigheid binnen de club is groot. "Er zijn nog heel wat ploegen die ons kunnen tegenhouden. Als je Club Brugge tegenwoordig ziet spelen, weet je dat het niet makkelijk zal worden. Het wordt een 'wij tegen iedereen' voor ons. Maar we gaan naar niemand kijken. Iedereen beseft dat wijzelf gewoon 100 of zelfs 105 procent moeten zijn."

De spelers keken woensdag ook naar de grote Messi-show. "Natuurlijk wordt daarover gepraat in de kleedkamer. Biglia is een grote fan van Messi en hij kent hem ook. Als hij twee of drie keer scoort, praat hij er al over. Je kan je indenken wat dat donderdag gaf. Ikzelf? Ik ben een Real-aanhanger (lacht)."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties