Bayern München vernedert Hoffenheim met zevenklapper

Fabian Morren
| 2 reacties

Bayern München heeft zaterdagmiddag flink uitgehaald. De Duitse topclub won met 7-1 van Hoffenheim. Bayer Leverkusen ging onderuit bij Wolfsburg.

Na amper negentien minuten had Bayern de schaapjes al op het droge. Mario Gomez, Arjen Robben en Toni Kroos hadden op dat moment al immers voor een 3-0-voorsprong gezorgd. Nog voor de rust stond het al 5-0. Een uitstekende Arjen Robben scoorde zijn tweede van de middag, net als Gomez.

In de tweede helft zorgde Gomez voor een hattrick. Met nog meer dan een half uur op het bord zorgde Franck Ribéry nummer zeven. Dubbele cijfers leken in de maak, maar daar bleef het bij. Hoffenheim kon nadien zelfs nog de eer redden.

Dankzij deze overwinning verkleint Bayern de achterstand op koploper Borussia Dortmund voorlopig tot vier punten. Dortmund speelt later nog dit weekend.

Leverkusen is nog niet hersteld van de 7-1-opdoffer in de Champions League tegen Barcelona. De club ging met 3-2 onderuit bij Wolfsburg.