Bosman krijgt steun van AC Milan

Melissa Maes
| 9 reacties
Bosman krijgt steun van AC Milan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jean-Marc Bosman zorgde er in 1995 voor dat voetballers op het einde van hun contract transfervrij van club kunnen wisselen. Terwijl tal van spelers daardoor dikke contracten versierden, raakte Bosman zelf in financiële problemen. AC Milan-speler Mark Van Bommel wil hem nu helpen.

Jean-Marc Bosman zette de voetbalwereld op zijn kop, maar nu moet hij elke maand zien rond te komen met zo’n 750 euro. “De zware processen tegen de machtige voetbalinstanties hebben een zware tol geëist”, zegt Bosman aan Het Nieuwsblad.

“Sinds het proces heb ik nooit meer werk gevonden. Omdat ik het systeem heb aangepakt, heeft de voetbalwereld zich tegen mij gekeerd. En wat moet ik doen naast het voetbal?”

“In het begin kon ik leven van de schadevergoedingen die ik heb gekregen, maar na enkele jaren hebben de belastingen 350.000 euro opgeëist. Het klopt dat ik verslaafd was aan alcohol en dat ik depressief ben geweest, maar ik zie eindelijk weer licht aan het einde van de tunnel.”

"Onrechtvaardig hoe Bosman nu wegkwijnt"
Voor dat licht zorgt voetbalmakelaar Paul Stefani. Na jaren van ellende heeft de Limburgse manager Bosman onder zijn vleugels genomen. “Jean-Marc heeft zoveel betekend voor het internationale voetbal.”

“Het is onrechtvaardig dat hij hier nu wegkwijnt terwijl de voetballers en de clubs rijk zijn geworden door het Bosman-arrest. Natuurlijk heeft hij fouten gemaakt, maar de voetbalwereld moest iets voor hem doen.”

Stefani bracht Bosman naar AC Milan. “In 1998 heb ik de Duitse doelman Jens Lehmann van Schalke naar Milan getransfereerd en ik heb daar wel enkele contacten”, vervolgt Stefani.

“Bovendien ken ik in Maasmechelen ook Renato Marana, dat is een jongen die net over de grens voor het Nederlandse Maasbracht voetbalt. De vader van Milan-speler Mark van Bommel is daar toevallig bestuurslid. Zo vertelde ik papa John van Bommel het verhaal van Bosman. Die man bracht mij in contact met zijn zoon en niet veel later nodigde Mark ons uit voor de Champions League-match AC Milan-Arsenal.”

“Van Bommel is een van de enige voetballers die mij altijd erkentelijk is geweest”, vertelt Bosman. “Toen ik hem in 2005 al eens ontmoette, fluisterde hij dat het dankzij mij was dat hij transfervrij van PSV naar Barcelona kon gaan. Omdat ik het in die periode al niet breed had, zorgde Van Bommel er toen al eens voor dat ik op vakantie kon gaan. Hij is mij nooit vergeten.”

Steun van AC Milan, Schalke 04 en Porto
Van Bommel beloofde actie te ondernemen om Bosman financieel te helpen. "De Milan-spelers zouden om te beginnen enkele persoonlijke spullen veilen op de website, maar uiteindelijk zou er ook een benefietmatch komen", verklapt Stefani.

"Ik heb ondertussen ook al contact gehad met Schalke 04 en Porto. Beide teams geven ruiterlijk toe dat ze geprofiteerd hebben van het Bosman-arrest. Porto haalde heel veel transfervrije spelers en verkocht ze voor miljoenen. Die teams zeggen allemaal al hun steun toe."

Die steun doet Bosman deugd. "Met deze voornemens kan ik weer wat beter slapen. Nog niet op twee oren, maar toch al op één oor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties