Paul Van Himst verkozen tot erelid Belgische trainersvereniging

Glenn Schrader
| 1 reacties
Paul Van Himst verkozen tot erelid Belgische trainersvereniging
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Ex-coach Paul Van Himst werd vandaag in de gebouwen van de KBVB verkozen tot erelid van de Belgische trainersvereniging BFC Pro. Zijn erkenning werd bekendgemaakt tijdens de Guy Thys Award.

“Ik ben zelf coach geweest en weet hoe wispelturig het er soms aan toegaat”, begon Van Himst zijn speech. “Ik heb veel bewondering voor mensen die in het vak zitten. Trainers worden in het algemeen goed betaald, maar ze verdienen dat ook”, aldus Van Himst.

Volgens Van Himst worden trainers ook niet genoeg gewaardeerd in de wereld. “De mensen weten immers niet wat er allemaal achter de schermen gebeurt. De coach staat er dan ook vaak helemaal alleen voor. Ik doe dit dus uit respect voor de mensen in het vak”, besluit hij.

Paul Van Himst wordt als een van de beste Belgische voetballers ooit gezien. Hij werd acht keer Belgisch kampioen en won viermaal de Gouden Schoen. Als trainer won hij met Anderlecht de UEFA Cup en één landstitel. Hij was ook een tijdje bondscoach van de Rode Duivels, waarmee hij naar het WK in de VS ging.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties