Interview Jørgensen wil tweede plaats heroveren

Melissa Maes
| 9 reacties
Jørgensen wil tweede plaats heroveren
Foto: © SC

AA Gent won afgelopen zondag van KV Kortrijk, dat nog steeds moet knokken voor een PO1-ticket. Woensdag trekt blauw-wit naar Genk, dat ook nog niet zeker is van een plaats bij de eerste zes. Jesper Jørgensen hoopt dat de sterkste ploegen deelnemen aan PO1.

Voor Jesper Jørgensen maakt het niet uit wie de mogelijke concurrenten in PO1 zijn. “Ik prefereer om tegen de beste teams te spelen. We wonnen zondag dan wel met 3-1 van KV Kortrijk, maar ik vind hen toch sterke tegenstanders.”

Leider Anderlecht voelde lange tijd de hete adem van AA Gent in de nek, maar de Buffalo’s moesten dan toch eens de rol lossen. “Er zijn altijd wedstrijden waarvan je denkt dat we het beter moesten hebben gedaan. Hopelijk trekken we lessen uit die matchen.”

“Maar ik focus me liever op de toekomst in plaats van wat al is gebeurd. Ik kan alleen maar iets doen aan wat nog komen moet. Maar natuurlijk is het ergerlijk dat Club Brugge over ons wipte naar de tweede plaats. Maar er zijn nog elf wedstrijden te gaan, dus als we genoeg kwaliteit kunnen tonen, halen we hen weer in.”

"Ik hou van de play-offs"
De Deense middenvelder is nu ruim een jaar België en hij lust het Belgische play-off-systeem wel. “Ik hou ervan omdat het tien topwedstrijden zijn. Als voetballer train je het hele jaar om goed te presteren tijdens die wedstrijden.”

“Vorig seizoen liep het bij ons mis tijdens de play-offs. In het voetbal is niets zeker, dus ik weet niet hoe AA Gent nu zal presteren. Maar ik geloof in ons team en we hebben een intelligente trainer (Trond Sollied, nvdr.) met veel ervaring, hij zal ons wel zeggen welke richting we moeten uitgaan."

Jørgensen kreeg in het begin van het seizoen de opdracht van Sollied om tien doelpunten te maken tijdens de competitie. “Daar ben ik al in geslaagd. Ik scoorde er tien in de competitie en twee tijdens de beker. Er zijn nog elf wedstrijden te gaan, dus wil ik graag nog vier keer het doel vinden om aan een gemiddelde te komen van één doelpunt per drie matchen. Maar het team blijft uiteraard prioriteit.”

"Jammer dat Tim ons verlaat"
AA Gent miste enkele weken terug sterkhouders Bernd Thijs en Tim Smolders. “Zij zijn absoluut belangrijk voor ons team. Niet alleen door hun vaardigheden en ervaring, maar ze zijn allebei ook op en top professioneel en ze hebben schitterende persoonlijkheden. Ik vind het erg jammer dat Tim ons na dit seizoen verlaat.”

Hoe ziet Jørgensen zijn toekomst verder evolueren? “Dat is een moeilijke vraag! Ik heb in de loop der jaren geleerd me niet te veel te focussen op de toekomst, maar van iedere dag te genieten. Ik ben heel erg graag in Gent en mijn contract loopt nog een jaar, dus ik ben daar nog niet mee bezig. Ik wil me nu gewoon concentreren op het voetbal en misschien vind ik na de play-offs de tijd om er even over na te denken.”

De 27-jarige Deen heeft geen interesse om een trainersopleiding te volgen. “Ik denk niet dat ik een coach wil worden. Ik wil me liever bezighouden met financiële zaken. Dus misschien ga ik wel aan de slag als algemeen manager, Michel Louwagie zal voorzichtig moeten zijn wanneer ik stop als speler (knipoogt).”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties