Boyata wordt overklast door Tottenham

Jefrey Van der Straeten
| 1 reacties

In de replay van de kwartfinale van de Engelse beker, won Tottenham vanavond met 3-1 van Bolton. De score had veel hoger kunnen oplopen, ware het niet dat de Bolton-keeper een wereldmatch speelde.

De wedstrijd was de replay van deze waarin Fabrice Muamba anderhalve week geleden een hartaanval kreeg. Hoewel de stand toen 1-1 was, werd besloten om de wedstrijd vandaag volledig opnieuw te spelen.

In de eerste helft was er maar één team dat op het veld stond en dat was Tottenham. De thuisclub, die startte met Cudicini in doel, kreeg enkele goede kansen, maar stootte op een sterk keepende Bogdan.

Net voor rust kreeg Spurs de beste kans uit de eerste helft, maar Bale zijn pegel ging milimeters naast. Een paar minuten later werd hetzelfde kunstje nog eens netjes overgedaan. Vooral Bolton was dan ook tevreden met de 0-0-ruststand.

De tweede helft leek wel een kopie van de eerste. Van der Vaart en Adebayor kwamen beide alleen voor Bogdan, maar ook nu reageerde de roodharige doelman alert. Bolton zette daar bitterweinig tegenover. Enkel Klasnic kon even dreigen.

In de 74ste minuut gebeurde dan toch het onvermijdelijke: op één van de vele corners en vrije trappen kon Ryan Nelsen de bal binnenkoppen. Een belangrijk doelpunt voor de Australische centrale verdediger, die tijdens de winterstop werd overgenomen van Blackburn.

Toen Bale op de counter de geruststellende 2-0 kon scoren, was de veer bij Bolton gebroken. Harry Redknapp haalde opgelucht adem, maar mocht die even later toch weer inhouden toen Klasnic de aansluitingstreffer kon scoren.

In de laatste minuut van de extra tijd nam de ingevallen Saha echter alle twijfels weg: 3-1 en Spurs gaat door naar de halve finale. Daarin komt het uit tegen de blauwe rivalen uit Londen: Chelsea.