Van der Gijp: "Pavlovic en Capon kunnen niet voetballen"

Jefrey Van der Straeten
| 91 reacties
Van der Gijp: "Pavlovic en Capon kunnen niet voetballen"
Foto: © SC

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

Gisterenavond kwam de geliefde Nederlandse tv-analist nog even terug op de Belgische bekerfinale. Daarbij had hij niet meteen lovende woorden over voor de twee Kortrijk-spelers.

René Van der Gijp was samen met Johan Boskamp naar de Heizel afgezakt om de wedstrijd tussen Kortrijk en zijn ex-club Lokeren bij te wonen. Gisterenavond werd Van der Gijp in het programma Voetbal International gevraagd wat hij van de bekerfinale vond.

“Lokeren won dat bekertje, maar Kortrijk had eigenlijk ook een beker moeten krijgen. Die hebben immers tachtig minuten met elf tegen tien gespeeld zonder één kans te creëren”, lachte de voormalige buitenspeler van Oranje met de mannen van Van Haezebrouck.

De Kortrijkse trainer moest het ook ontgelden. Van der Gijp vergeleek Van Haezebrouck met Billie Turf, een Nederlands stripfiguurtje dat niet meteen mager kan genoemd worden.

Fundamentelere kritiek was er op de kwaliteiten van Brecht Capon en Nebosja Pavlovic. “Die kunnen namelijk niet voetballen”, aldus Van der Gijp. Volgens hem had Van Haezebrouck na de rode kaart voor De Ceulaer Capon moeten vervangen door een beter voetballende rechtsback. Ook Pavlovic had hij moeten wisselen, “want die had geen functie meer. Je kon even goed met tien tegen tien gaan spelen”, aldus een kritische Van der Gijp.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties