Reactie Kouyate: "We namen de verkeerde beslissingen"

Kouyate: "We namen de verkeerde beslissingen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat Anderlecht gisteren op de mat legde, was niet echt om te gaan juichen langs Brusselse kant. Toch probeerden de spelers de druk af te houden. "Dit is goed om lessen uit te trekken", aldus Cheikhou Kouyate.

Johan Walckiers in Anderlecht

Onder de conclusie dat Anderlecht een barslechte eerste helft speelde, kon echter niemand uit. "Ja, jullie hebben het zelf gezien", knikte Kouyate. "Na de eerste helft waren we echt ontgoocheld. Wat er gebeurde? We namen niet de juiste beslissingen tegen een ploeg die goed georganiseerd speelde. Tijdens de rust hebben we gezegd dat als we dan niet goed spelen, we toch moesten strijden."

Bij paars-wit waren ze ook niet echt tevreden over scheidsrechter Wim Smet. "We werden niet geholpen door de ref", vond Kouyate. "Bij de penaltyfout op Mati staat hij recht voor de fase en toch fluit hij niet. En zo waren er nog een aantal gevallen."

Het enige wat Anderlecht nu kan doen is absolutie zoeken in Luik. "We moeten lessen trekken uit deze match en vrijdag gewoon gaan winnen op Standard. Voor mij is dat wel de moeilijkste verplaatsing van allemaal, gezien de achtergrond."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties