Been: "Geen zin om stijf van de zenuwen te staan"

Been: "Geen zin om stijf van de zenuwen te staan"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk maakte zich gisterenavond op voor een reisje naar Brussel. Mario Been kwam bij grote persbelangstelling zijn vooruitblik op de wedstrijd tegen Anderlecht geven. "We gaan daar ruimte krijgen", wist de Nederlander te vertellen.

"Wij spelen nu al een aantal weken in quasi dezelfde veldbezetting dus dat betekent dat je de fitheid van de jongens toch wat moet beheren. Jeroen Simaeys keert terug uit schorsing, dat geeft weer wat meer mogelijkheden centraal achterin," stak Been op de clubwebsite van wal over zijn centraal verdedigingsduo. "Joneleit deed het erg goed maar ik ben ook tevreden over wat Nadson de laatste tijd laat zien. Ze maken het mij heel erg moeilijk om te kiezen maar ik bel vanmiddag met mijn vrouw, ik zal haar laten beslissen."

"Maar alle gekheid op een stokje, ik hou er niet van altijd maar te veranderen. Daarom zal ook Köteles gewoon in doel blijven staan ondanks het feit dat Bailly helemaal terug is. De resultaten van de laatste speeldag waren allesbehalve in ons nadeel. Maar dit is weer een andere wedstrijd. Door de snelheid waarmee de matchen elkaar opvolgen gaat het fysieke ook meespelen. Anderlecht heeft een hele goede ploeg die grote kans maakt om kampioen te worden."

"Ik ben er zeker van dat wij daar de ruimte zullen krijgen om te voetballen. Je moet alleen uitkijken voor eventuele foutjes, want met hun spitsen is dat levensgevaarlijk. Maar wij moeten er onbevangen naar toe gaan. Het heeft geen zin daar stijf van de zenuwen te staan. Wij moeten gewoon het goede gevoel van de laatste weken vasthouden. Anderlecht ziet ook dat wij in goede doen zijn, dat wij fris zijn. Dus zo gerust zullen zij er ook niet op zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties