Reactie Jacobs: "Een verdiende zege voor Genk"

Fabian Morren
| 77 reacties
Jacobs: "Een verdiende zege voor Genk"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht liet zich verrassen door een sterk Racing Genk. Paars-wit ging met 1-3 onderuit, en dus is de titel nog lang niet binnen. "We wilden te snel iets aan de achterstand doen", zei Anderlecht-coach Ariël Jacobs.

Fabian Morren in Anderlecht

"Er valt niets af te dingen op de overwinning van Genk vandaag", was Ariël Jacobs eerlijk. "Genk heeft een goede, doelgerichte ploeg. Na de 1-2 in de tweede helft geloofden we opnieuw in onze winstkansen, maar met de 1-3 werden we weer met beide voeten op de grond geplaatst."

"Nochtans vond ik dat we in het eerste kwartier wel goed stonden. Als je op dat moment scoort, kan het een andere wedstrijd worden",  verwees Jacobs naar de kansen voor onder meer Kanu.

Jacobs analyseerde de wedstrijd nuchter. Dat Anderlecht toch veel ruimte weggaf, in de eerste helft al. "Vreemd genoeg kwam die ruimte er al toen we 0-1 achter stonden. We wilden te snel die achterstand ongedaan maken. Zelfs bij de 0-2 moesten we rustiger zijn en in positie blijven. Als je blind aanvalt, is dat in het voordeel van de tegenstander. Genk ging daar heel goed mee om."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties