Jacobs: "Ik moet nooit moeilijke keuzes maken"

Jacobs: "Ik moet nooit moeilijke keuzes maken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De overwinning tegen Gent in de midweekmatch gaf bij Ariël Jacobs nog geen aanleiding tot extreme euforie of een 'zie je wel'-houding. De coach van Anderlecht leeft met een gezonde dosis spanning toe naar de match van vanavond.

Johan Walckiers in Anderlecht

Jacobs liet tegen Gent een paar jongens starten die het allesbehalve slecht deden. "Keuzes? Ik moet nooit moeilijke keuzes maken", lachte Jacobs in zijn typische stijl. "Dat is het leven van een coach: je moet altijd keuzes maken. Het enige wat er is, is dat je moet afwachten of die goed uitdraaien of niet."

Milan Jovanovic moest woensdag genoegen nemen met een plaats op de bank, maar viel daarna goed in. "Ik denk dat iedereen gezien heeft hoe Milan heeft opgewarmd en is ingekomen. Dat verwachten we echter van elke speler die inkomt. Er zijn al veel wisselspelers geweest dit seizoen die het verschil hebben gemaakt."

Met Kevin De Bruyne loopt er aan de overkant een jongen die op een heel hoog niveau staat te voetballen. Club Brugge loste dat op door Jonathan Blondel als zijn persoonlijke bewaker het veld op te sturen. "Dat is een overweging die je kan maken, maar dan moet je ploeg daar ook op ingesteld zijn", aldus Jacobs. "Een individuele dekking kan, maar we hebben dat nog niet vaak gedaan dit seizoen. En we hebben zonder ook goede resultaten behaald."

Jacobs kon niet voorspellen wat voor wedstrijd het ging worden. "Elf tegen elf, meer kan ik er niet over zeggen. Genk komt van ver terug, maar na drie matchen is het wel de enige ploeg die twee keer kon winnen. Omdat ze geen druk hebben? Denk je niet dat de huidige kampioen Europees voetbal moet halen? Nee, zij moeten winnen en wij moeten winnen. Dat maakt voetbal zo mooi."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties