Real Madrid maakt achterstand goed

Sam Soetaers
| 10 reacties
Real Madrid maakt achterstand goed
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Real Madrid heeft dit seizoen voor de 27ste keer in de Spaanse Primera Division gewonnen. Dit keer maakte het een achterstand tegen Sporting Gijon goed.

De bezoekers waren op het half uur op voorsprong gekomen. Sergio Ramos beging hands en de las Cuevas nam de strafschop in dank aan. Real op achterstand en dus moesten de mannen van Mourinho vol aan de bak.

Nog voor rust bracht de thuisploeg de score weer in evenwicht. Higuain kopte een voorzet van Ramos binnen. In de tweede helft hield Gijon aanvankelijk goed stand. Ronaldo en opnieuw Higuain morsten met de kansen, waardoor het wachten was tot het laaste kwartier vooraleer de Koninklijke oppermachtig werd.

Ronaldo scoorde op aangeven van Di Maria met het hoofd. Voor de Portugees was het al zijn 41ste doelpunt van het seizoen. Daarmee heeft zijn eigen record weten te verbeteren.

In de slotfase liep Canella nog tegen een tweede gele kaart aan waardoor Gijon nog met tien verder moest. Real wist daar optimaal gebruik van te maken met de 3-1 van Benzema. De Madrilenen wisten dit seizoen al 107 keer te scoren in de eigen competitie. Dat is meteen een evenaring van hun eigen Spaans record in het seizoen 1989/1990.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties