AZ, PSV en Feyenoord aan het feest

Sam Soetaers

Feyenoord, PSV en AZ hebben alle drie hun wedstrijd gewonnen. Ze wonnen van respectievelijk VVV-Venlo, ADO Den Haag en NEC.

AZ won met 2-1 van VVV-Venlo. In Alkmaar vielen er geen doelpunten in die eerste helft. Maguire trof bij Venlo de paal en Alitdore overkwam dat zelfs twee keer. Meteen na rust was het wel raak voor AZ. Holman zette met een laag schot de thuisploeg op voorsprong. De bezoekers vochten terug en op aangeven van Wildschut kon invaller Kruysen binnentikken. Net voorbij het uur kon Altidore de 2-1 eindstand vastleggen. AZ nadert tot op drie punten van leider Ajax, maar die laatste spelen straks nog.

Makkelijke zege Feyenoord
Feyenoord klopte met 1-2 ADO. Bakkal had voor de thuisploeg de beste kans van de eerste helft, maar zijn kopbal ging naast. Meteen na rust klom Feyenoord op voorsprong. Doelman Coutinho duwde de bal tot bij Schaken, die niet meer kon missen. Fernandez scoorde op de counter nog 0-2. Het strafschopdoelpunt van Van Immers in de slotminuut kwam te laat voor ADO.

PSV in tweede helft voorbij NEC
PSV won dan weer met 2-1 van NEC. De bezoekers waren al op vroeg op voorsprong gekomen door een doelpunt van Foor. In de tweede helft klom PSV overeind na goals van Willems en de ingevallen Vennegoor of Hesselinck. PSV begon met Derijck en Mertens in de ploeg.