Rapide Lebbeke onderuit bij Appelterre

Rapide Lebbeke onderuit bij Appelterre
Foto: © SC

Enigszins tegen de gang van het spel in moest Rapide puntenloos naar huis nadat teveel werd vergeten dat je moet scoren om te winnen. Een tegenvallend Appelterre scoorde bijna aan 100% en houdt uitzicht op de eindronde.

De bezoekers namen onmiddellijk de match in handen. Maarten Cooreman kreeg onvoldoende kracht op een voorzet (5’) en Glenn Renders poeierde de bal op de onderkant van de lat (8’). Renders vond Michael Mannaerts bij een knappe vrijschop en Dieter Malfait mocht zich omdraaien (13’). Lang duurde de bezoekende vreugde echter niet. Aitor Sanchez ontfutselde de bal en legde gepast af voor Gregory De Raeve die het leder in de kruising plofte (18’). De bezoekers reageerden via de doorspurtende Cooreman maar die viseerde het zijnet (21’). Renders kopte een voorzet nipt naast (32’). Lendert Putteman mikte een vrije trap naar de kruising maar Malfait haalde het leder uit de winkelhaak (35’).

Ook na de koffie namen de gasten de snelste start. Pieter Van den Abbeele kopte een hoekschop rakelings naast (46’). Malfait ging goed plat op een verre knal van Soufiane Zahriou (52’). Even later werd een individuele actie van Zahriou nog net op tijd afgeblokt. Een loeier van Jeroen Scheerlinckx vloog een metertje naast (57’). Van uit zijn egelstelling bleef Appelterre op de counter loeren. Yannick Bicqué ging plat op een verre poging van Bjorn Meuleman (67’). Rapide bleef de voorsprong zoeken en kreeg dan een koude douche. Kevin Sonck devieerde een voorzet van Kenny Witpas in de benedenhoek (79’). Lebbeke drukte de thuisploeg achteruit maar liep zich vast op de versterkte muur of wou teveel met de bal in doel lopen.

Op de laatste speeldag is Rapide Lebbeke gastheer voor Kruibeke en trekt Appelterre naar Bambrugge

Eendracht Appelterre: Malfait, Youssef (36’ Kulkens), Perreman, Moulart (46’ Goubert), De Kegel, Boeykens, De Raeve, Sonck, Fransaert (54’ Witpas), Sanchez, Meuleman.

Rapide Lebbeke: Bicqué, De Visscher, Van Driessche, Wauters, Scheerlinckx, Putteman (46’ Zahriou), Cooreman, Mannaerts (78’ Verheire), Vierbergen, Renders, Van den Abbeele.

Doelpunten:13’ Mannaerts 0-1, 18’ De Raeve 1-1, 79’ Sonck 2-1

Kaarten: geel: Van den Abbeele, Zahriou, De Raeve, De Kegel

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties