Reactie Jovanovic: "Altijd gezegd dat ik voor de titel kwam"

Jovanovic: "Altijd gezegd dat ik voor de titel kwam"
Foto: © SC

Doel bereikt: Milan Jovanovic was naar Anderlecht gekomen om kampioen te worden en voila... De ontlading bij de Serviër was groot, want de druk op hem was eveneens groot.

Johan Walckiers in Anderlecht

Jovanovic kende hoogtes en dieptes, net zoals de ploeg. Ook de match tegen Club Brugge was geen toonbeeld van academisch voetbal. "We hebben heel veel matchen moeten spelen dit seizoen, te veel zelfs", vond Jovanovic. "Dit is geen goed systeem, zeker niet met die deling van de punten. Anders waren we al kampioen geweest en hadden we veel ontspannender kunnen voetballen."

"Deze titel maakt me heel blij. Het is mijn eerste jaar, maar ik heb altijd gezegd dat ik voor de titel kwam. En nu is het zover. Misschien waren we vandaag niet zo goed, maar over het hele seizoen gezien is dit verdiend. Voor mij was het nog moeilijker, want de fans verwachtten veel van mij. De druk was groot, maar we brachten het tot een goed einde."

Het was niet altijd even goed, maar Anderlecht knokte zich steeds terug in de titelrace. "Dat is belangrijk voor mij, dat we die spirit getoond hebben. Vechten als het moest en goed voetballen als het kon. Discipline is altijd belangrijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties