Reactie Proto: "Tegen Verlinden gezegd dat ik mee naar voor zou gaan""

Proto: "Tegen Verlinden gezegd dat ik mee naar voor zou gaan""
Foto: © SC

Zelf keek hij niet naar de penalty, maar de vreugde van Silvio Proto na de wedstrijd was er niet minder om. Voor de doelman was het zijn vierde titel bij Anderlecht.

Johan Walckiers in Anderlecht

De penalty was natuurlijk het meest besproken onderwerp na de wedstrijd. "Ik heb het niet echt gezien, maar ik weet wel dat de fase ervoor al strafschop was", vertelde Proto. "Ik heb niet gekeken hoe Guillaume trapte, ik durfde niet, maar ik heb gehoord dat hij het heel beheerst deed. Ik zou het niet gekund hebben. Indien ik hem getrapt had zou hij keihard rechtdoor geweest zijn."

"Goed, Club verdiende hier vandaag wel meer, maar over het hele seizoen gezien zijn wij verdiend kampioen. Het zou een domper geweest zijn moesten we vandaag de titel niet gepakt hebben. Ik had tegen Danny Verlinden (keeperstrainer bij Brugge) al gezegd dat moest er nog een corner komen, ik mee naar voor zou gaan."

Proto speelde een heel verdienstelijk jaar met een heel grote regulariteit. "De belangrijkste bal die ik pakte was waarschijnlijk die tegen Zulte Waregem. Als ze toen gelijk hadden gemaakt, waren we onze voorsprong grotendeels kwijt geweest. De mooiste? Die vrije trap van Tözser in Genk, dat was een hele goeie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties