Ontdekker Hazard: "40 miljoen is een koopje"

Jefrey Van der Straeten
| 25 reacties
Ontdekker Hazard: "40 miljoen is een koopje"
Foto: © SC

Jean-Michel Vandamme is het hoofd van de jeugdopleiding van Lille, de club waar Eden Hazard doorbrak. Hij sprak in de Engelse tabloid The Sun over Hazards transfer naar Chelsea.

Vandamme ontdekte Hazard bij Tubeke: "Mijn scouts vertelden me dat ze een geweldige speler hadden gezien in Brussel, dus ging ik er naartoe. Daar zag ik een speler die het spel veel sneller analyseerde dan zijn tegenstanders."

Hoewel ook Anderlecht geïnteresseerd was in Hazard, trok hij op zijn veertiende naar Lille. "We hebben anderhalf jaar met zijn ouders gesproken", aldus Vandamme. "Toen hij zijn eerste contract tekende, zei Hazard tegen mij dat hij op zijn zestiende in het eerste elftal zou staan. Ik dacht: 'die is gek', maar uiteindelijk stond hij er."

Vandaag stelt Vandamme dat "meer dan 30 miljoen pond zeker niet te veel is" voor een speler als Hazard. 30 miljoen pond komt ongeveer overeen met 37 miljoen euro.

Dat bedrag spendeerde Chelsea vermoedelijk aan de aanvallende middenvelder die volgens Vandamme tijd nodig zal hebben om zich aan te passen aan het Engelse voetbal. "Maar ik ben zeker dat iedereen van hem zal gaan houden", aldus de Rijselse jeugdcoördinator.

Morgen wordt Hazard officieel voorgesteld aan de pers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties