Leekens: "Wilmots is een winnaar, een leider"

Fabian Morren
| 73 reacties
Leekens: "Wilmots is een winnaar, een leider"
Foto: © SC

Ook Georges Leekens heeft gereageerd op het nieuws dat Marc Wilmots zijn opvolger wordt bij de Rode Duivels. "Dit is een goede zaak voor het Belgisch voetbal", zei de nieuwe trainer van Club Brugge aan Studio Brussel.

"Wilmots is zeker geen tweede keus", benadrukt Leekens. "Hij is met Dick Advocaat gekomen en heeft dan bij mij gewerkt. Hij heeft de mee planning gemaakt en heeft de organisatie mee opgezet."

"Met iemand nieuw moet je helemaal herbeginnen, de bond heeft nu gekozen voor continuïteit. Marc is een winnaar, een leider. Dit is een heel goede zaak voor het Belgisch voetbal. De laatste drie jaar heeft Marc het vak geleerd. De groep wou hem ook. De verantwoordelijkheid ligt nu bij de spelers", weet Leekens.

Eerder zei Leekens nog dat hij negentig procent van het werk al had gedaan bij de nationale ploeg. "De organisatie staat er, de structuur is er, de spelers hebben twee jaar meer ervaring. We hebben een goede groep met spelers bij Europese topploegen. Als de groep het WK 2014 haalt, is dat niet mijn verdienste, maar op de eerste plaats die van de spelers. De coach is maar voor vier, vijf procent verantwoordelijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties