Flanders Tennis-Foot Cup 2012

Fabian Morren
| 0 reacties
Flanders Tennis-Foot Cup 2012
Foto: © SC

Tandje bij' is de verrassende winnaar geworden van een bloedhete, maar hoogstaande zevende Flanders Tennis- Foot Cup. Dennis Joos, Sam Andries en Gunnar Verhulst klopten de 'Varkenshaasjes' in de finale met 2- 1.

Bij de Varkenshaasjes speelden Laurens De Bock, Olivier Speltdoorn en Thibaut Van Acker. ‎'De Neymars van Jong Lede' waren de beste in de derde jeugdeditie op zondag, in de categorie U13-U14, na drie intense sets tegen de 'Anonieme eersteklassers' (RS Waaland-   Beveren). Bij de U11-U12 gingen 'De Panda's' met de eindzege lopen, na ook al drie spannende sets tegen 'Riki Techniki'. Beide viertallen komen in het echte leven uit voor Standaard Wetteren.

De weergoden waren de organisatoren van de Flanders Tennis-Foot Cup uitermate gunstig gezind. Twee dagen regeerde de zon op de kunstgrasvelden van Sporting Lokeren. Insmeren, afkoeling zoeken en veel drinken groeiden uit tot de favoriete stopwoordjes van de deelnemers en de toeschouwers. Op zaterdag begonnen 59 teams (één trio gaf onaangekondigd verstek) aan het grootste tennisvoetbaltornooi. Na de groepsfase moesten we jammer genoeg afscheid nemen van tot de verbeelding sprekende ploegnamen zoals ‘Toffe jongens’, ‘Hangovers’, ‘Bordje Dement’, ‘AEIOUY’, en Dnjepr Dnjepropetrovsk. Tot grote opluchting van de speaker met dienst. Hoofdsponsor Jartazi en ex-prof Bart Vandeneede (bij ‘Dimi’s opslag’) moesten ook vroegtijdig de voetbalschoenen opbergen.

Op weg naar de finale sneuvelden nog wel meer bekende namen: ex-   profs Johan Van Rumst en Stefan Van Dender in de 16de finales. Gunther Schepens, basketballer Tibo Tjoncke en Hervé Vanovertvelt in de achtste. En Kristof Imschoot (nog op zoek naar een nieuwe club) en Cleyton (ex-Moeskroen en Dender) in de kwartfinales. Gewezen winnaar Bruno Maes haalde deze keer de grote finale niet. Hij verloor met Sammy Vandenbossche en Kristof Maes de halve finale tegen ‘Tandje bij’. Sam Andries was de meest opvallende figuur met talrijke geslaagde omhalen. Ook in de finale tegen de profvoetballers van Club Brugge en Lokeren. ‘Tandje bij’ klopte de Varkenshaasjes met 2- 1: 10-7, 8-10 en 10-8. Leuk dat ook provinciale voetballers kunnen winnen van professionals.

In de derde editie van het jeugdtornooi verdubbelde het aantal ploegen ten opzichte van vorig jaar: van 16 naar 32. Voor het eerst konden de U11-U12 en de U13-U14 een aparte competitie afwerken. De wedstrijden bevatten alles wat jeugdvoetbal zo tof maakt. Niet alleen de beleving, maar ook de technische hoogstandjes. Want daar was iedereen het erover eens: het niveau van het tennisvoetbal lag twee dagen lang heel hoog. De ‘Panda’s’ van Standaard Wetteren (Jonas Reumers, Lucas De Oude, Victor Vervenne, Mateo Sey en Sander De Smet) wonnen de spannende finale met 2-1: 25-21, 22-25 en 25-15. Bij ‘Riki Techniki’ speelden Jonas Criel, Quinten Claeys, Maarten Landuyt, Stan Vanhauwaert en Mathias Lexi). Standaard Wetteren tekende al elke editie present, deze keer met vier ploegjes, en het tennisvoetbal op het einde van het seizoen integreren in de trainingen van verantwoordelijke Eddy Maesele levert dus duidelijk wat op.

Bij de U13-U14 kaapte Jong Lede de eerste én de laatste plaats weg. De ‘Neymars van Lede’ hadden ook drie sets nodig om de ‘Anonieme eersteklassers’ (RS Waasland-   Beveren) af te houden: 20- 25, 25-13 en 25-23. Rob Impens, Jente Declercq, Kevin Van de Borre, Gilles Vanhauwermeiren en Alec Van Boven mochten met het grootste prijzenpakket van Jartazi naar huis. Dennis Demalsche, Klaas Bogaert, Kjell Maes, Jelle Volckeryck en Thomas Paerewijck kregen ook een staande ovatie van het publiek. En ook tal van prijzen natuurlijk, want niemand ging gedurende beide dagen met lege handen naar huis. De finale was een mooie apotheose van twee heerlijke dagen voetbal, gezelligheid, een beetje competitiegeest, maar vooral veel fun. Meer moet dat echt niet zijn.

Bij de nevenactiviteiten haalde de trap van Kevin Vertongen 121 km/u in de ‘Zoef van Zamante’ (5 km sneller dan Dries De Boodt vorig jaar) en de aanwezigen toonden hun sportkennis om maandabonnementen te winnen in ‘Het brein van Sport/Voetbalmagazine’.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties