Supporters helpen supporters

Fabian Morren
| 0 reacties
Supporters helpen supporters
Foto: © SC

Tijdens het EK kunnen supporters beroep doen op de Fans' Embassies. Football Supporters Europe (FSE) organiseert in elke stad waar er gespeeld wordt een permanent team van vrijwilligers die supporters kunnen bijstaan met alle informatie die voor hen belangrijk kan zijn.

Dit kan gaan van informatie over de wedstrijden, overnachting, openbaar vervoer, … maar ook eerstelijnshulp bij onvoorziene moeilijkheden. Daarnaast hebben we ook 10 mobile teams die meegaan met de supporters van de deelnemende landen.

Hiervoor ontwikkelden de Fans’ Embassies de voorbije maanden communicatiestructuren met alle lokale en nationale overheden in de gaststeden en werd er intensief voorbereidend werk geleverd met de orde- en veiligheidsdiensten en UEFA. Tijdens de voorbereidingen volgenden FSE en de Fans’ Embassies de evolutie rond veiligheid mee op via onder meer de vergaderingen van het permanent comité van de Raad van Europa over de implementering van het verdrag over toeschouwersgeweld in de sport. Bij een laatste vergadering voorbije maandag in Gdansk werd een laatste overzicht gegeven over de actuele veiligheidssituatie op vlak van infrastructuur, mobiliteit, ordehandhaving, procedures  enz. waarin ook België actief betrokken was via de waarnemersrol van Dirk Vos in dit comité.

De Fans’ Embassies zullen ook regelmatig straatactiviteiten organiseren om met de supporters in contact te komen op een positieve manier.

Er is een online informatiebrochure in 16 verschillende talen te raadplegen via www.2012fanguide.org.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties