Reactie Iniesta: "Niet speculeren tegen Kroatië maar vol voor winst"

Iniesta: "Niet speculeren tegen Kroatië maar vol voor winst"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Andres Iniesta was weer spectaculair: simpel als het moest, de versnelling met de dribbel als het kon. De Barcelona-middenvelder voelt dat hij dicht bij zijn beste vorm zit.

Johan Walckiers en Manuel Gonzalez in Gdansk

"Mijn conditie en vormpeil zitten in stijgende lijn", knikte Iniesta na de wedstrijd. "Ik heb trouwens een heel goed seizoen gehad met enkel een paar tussenpozen waarin het wat minder ging. Maar dat heeft iedereen wel eens op een seizoen."

Spanje domineerde tegen Ierland zoals verwacht mag worden van een WK-winnaar. "Vandaag waren we heel de wedstrijd beter. We waren sneller, maar misschien hadden we in de eerste helft wel de kansen sneller moeten afmaken zodat we rustiger aan de tweede helft konden beginnen. We kwamen echter voor de zege en die hebben we beet."

De wedstrijd tegen Kroatië wordt cruciaal voor de eerste plaats en zelfs voor door te stoten, want daar is Spanje nog niet zeker van. "Kroatië heeft goede en technisch vaardige spelers, dat hebben ze tegen Italië bewezen. We willen niet speculeren op een gelijkspel. We willen winnnen zodat we zeker zijn van de eerste plaats. We willen niet speculeren, want dat leidt meestal tot ontgoochelingen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties