AA Gent stelt nieuwe shirts en aanwinsten voor

Bart Vandenbussche
| 29 reacties
AA Gent stelt nieuwe shirts en aanwinsten voor
Foto: © SC

De troepen van Trond Sollied hebben de eerste training van het nieuwe seizoen op gang getrapt. De supporters konden kennis maken met hun oude en nieuwe idolen en kregen het nieuwe shirt in primeur te zien.

De nieuwste aanwinsten van blauw-wit poseerden woensdagnamiddag vrolijk bij de nieuwe shirts van de Buffalo’s. Wie zo’n exemplaar in zijn bezit wil, kan die vanaf 30 juni aankopen. Naast de nieuwe tenue's werden vier van de vijf nieuwe AA Gent-spelers voorgesteld. Dat gebeurde in het bijzijn van de supporters.

Wouter Corstjens ruilde het gedegradeerde Westerlo in voor een nieuw avontuur in de Arteveldestad. “Dit seizoen zal voor mij geslaagd zijn als ik veel wedstrijden kan spelen en we hopelijk een prijs binnenhalen. Bij AA Gent spelen is een droom die uitkomt, nu is het aan mij om het te maken.”

De komst van Mo Messoudi was vorig seizoen al uitgelekt, maar nu werd hij dus ook officieel voorgesteld. “Ik wist enkele weken voor de bekerfinale met KV Kortrijk dat Gent interesse had in mij. Ik was direct gecharmeerd, maar het zal een uitdaging zijn voor mij om Tim Smolders en Jesper Jørgensen te doen vergeten."

Kristof Maes kon bij Beerschot een overeenkomst van drie jaar bijtekenen, maar koos toch voor de Oost-Vlaamse club. “Als AA Gent belt, moet je niet twijfelen. Het is een nieuwe wind voor mij, dat heb ik nodig. Het project met het nieuwe stadion en de sportieve aspecten spraken me meteen aan.”

“Bij Beerschot moest ik opbotsen tegen Stijn Stijnen die toch wel zekerheid heeft. Hier bij Gent zijn drie jonge keepers die nummer één willen zijn. De keuze ligt bij de trainer. Ik ga alvast proberen mijn beste seizoen ooit te spelen. Ik kijk er verder ook naar uit om iets van Jacky Munaron (keeperstrainer, nvdr.) te leren.”

De jongste van de nieuwe spelers is Thomas Foket. “Ik heb vanochtend mijn laatste examen afgelegd. Ik was vijf minuten te laat, maar nu is het allemaal achter de rug”, klinkt het ontspannen. “Nu kan ik me focussen op het nieuwe seizoen.”

“Ik heb voor Gent gekozen omdat ik het voetbal wil combineren met mijn verdere studies. Ik heb nog niet gekozen, ik twijfel tussen rechten of handelsingenieur. Ik moet gewoon mijn best doen, er valt niets te verliezen.”

Foket was hot op de transfermarkt. “Ik heb vorig jaar meegetraind met Anderlecht en ook Club Brugge had interesse, maar daar zou ik bij de beloften zitten en hier ga ik meetrainen met de A-kern.”

AA Gent trok ook Rodgers Kola aan, maar de Zambiaanse aanvaller kon niet aanwezig zijn op de persconferentie. “Hij heeft een zwaar programma achter de rug en wordt pas over twee dagen verwacht”, klonk het bij de club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties