Interview Ceulemans: "Al die Nederlandse coaches, ik vind het er wel over"

Robby Morren
Robby Morren
| 39 reacties
Ceulemans: "Al die Nederlandse coaches, ik vind het er wel over"
Foto: © SC

De Jupiler Pro League wordt overspoeld met Nederlandse coaches. Jan Ceulemans vindt het jammer dat de Belgische clubleiders meer vertrouwen hebben in buitenlandse coaches dan in de Belgische.

Jan Ceulemans is ondervoorzitter van de BFC Pro, de belangenvereniging van professionele trainers in België die woensdag een in een mededeling liet weten verwonderd te zijn over de toestroom van buitenlandse trainers. Ceulemans was niet aanwezig op de laatste vergadering van de BFC Pro maar ook hij vindt de toename van buitenlandse oefenmeesters een spijtige zaak.

"Hier lopen nog altijd wel goede trainers rond die de kans verdienen om hogerop te geraken en dat gebeurt op dit moment niet. Daar kunnen wij als trainers weinig aan doen", vertelt de ex-coach van Westerlo in een gesprek met onze redactie.

"Blijkbaar hebben de clubs op dit moment meer vertrouwen in buitenlandse coaches"
Jan Ceulemans

"Een bestuur of een voorzitter bepaalt welk type coach hij graag heeft, zo eenvoudig is dat. Ik wil niets negatief zeggen over buitenlandse coaches want dat zijn ook jongens die mogelijkheden hebben om hogerop te geraken. Maar bij ons zitten ook trainers die de kwaliteiten hebben om aan de top te geraken en als je die kans niet krijgt, sta je daar."

"Je ziet dan al die Nederlandse trainers komen, wat mij betreft geen probleem, maar ik vind het er toch wel een beetje over. Op dit moment hebben de clubs, hoe spijtig dat ook is, blijkbaar meer vertrouwen in buitenlanders."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties