Vereniging Belgische proftrainers 'verwonderd' over toename buitenlandse coaches

Robby Morren
Robby Morren
| 16 reacties
Vereniging Belgische proftrainers 'verwonderd' over toename buitenlandse coaches
Foto: © SC

De BFC Pro, de belangenvereniging van professionele coaches in het Belgische voetbal, laat weten 'verwonderd' te zijn dat steeds meer Belgische clubs op zoek gaan naar een buitenlandse coach.

De BFC Pro, Belgian Professional Football Coaches, heeft op zijn vergadering begin deze week een officieel standpunt ingenomen over het hoge aantal buitenlandse coaches in de Belgische competitie. Voorzitter van de BFC Pro is Jacky Mathijssen, ondervoorzitters zijn Jan Ceulemans en Hugo Broos.

Vooreerst heet de BFC Pro alle buitenlandse coaches van harte welkom. De BFC Pro stelt vast dat de appreciatie voor de Belgische coaches en het Belgisch voetbal in het algemeen is toegenomen.
- In een recent sportwetenschappelijk congres werd gewezen op het feit dat Amerika meer dan 7 miljoen geregistreerde voetballers heeft, maar de VS slaagt er desondanks niet in om hetzelfde talent te produceren als België met een veel kleinere pool aan spelers.
- Steeds meer Belgische coaches krijgen aanbiedingen uit het buitenland. Ze worden daar omschreven als: - gedisciplineerd - tactisch sterk - hard werkend - respect voor (club)cultuur - goed georganiseerd - meertalig.
- Verschillende spelers, die hun opleiding in België kregen, werden uitgeroepen tot beste speler in hoog aangeschreven competities.
- De verschillende nationale ploegen doen het voortreffelijk.
- De doorgedreven aandacht voor onderzoek en ontwikkeling via de clubs, federatie en universiteiten laat het Belgisch voetbal op innovatief vlak hoog scoren.

Het verwondert de BFC Pro dan ook dat, op een moment dat het Belgisch voetbal in de lift zit en Belgische coaches in het buitenland gesolliciteerd worden, almaar meer clubs een beroep doen op buitenlandse coaches.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties