Reactie Prandelli: "Als je droomt, moet je groots dromen"

Prandelli: "Als je droomt, moet je groots dromen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cesare Prandelli heeft een groot aandeel in de finaleplaats van Italië. De coach liet de Squadra Azzurri op een heel andere - aanvallende - manier spelen en bereikt daar ook nog resultaat mee. "Maar ik wil niet dat dit alleen over mij gaat!"

Johan Walckiers in Warschau

Italië maakte na het debacle op het WK in Zuid-Afrika een hele transformatie door. "Het was niet makkelijk", aldus de Italiaanse bondscoach. "We moesten een heel nieuw team bouwen, maar normaal gezien heb je daar tijd voor nodig. In Italië heb je echter geen tijd. We moesten het EK halen. Toen we aan deze campagne begonnen wisten we wel dat we een hecht team konden worden, maar dit is toch boven verwachting. Dit is de verdienste van mijn spelers. Ik wil niet dat dit alleen over mij gaat."

En nu naar de finale, waar Spanje wacht. "Eigenlijk wil ik liever nog even genieten van deze zege, maar de finale is al binnen drie dagen. Zij zijn natuurlijk de favoriet, want ze domineerden elk toernooi waar ze de laatste jaren aan deelnamen. Het is een fantastisch team."

"Balotelli is uniek"

Maar ook Prandelli heeft de beschikking over een sterk team met enkele individuen die er bovenuit steken zoals Buffon, Cassano, Pirlo en Balotelli. "Dit was misschien wel de sterkste wedstrijd van Antonio dit toernooi. We weten dat hij na zijn problemen maar vijftig minuten in de benen heeft, maar het zijn wel vijftig fantastische minuten."

Doelpuntenmaker Mario Balotelli was natuurlijk de man 'in the picture'. "Hij was goed, maar heel het team was goed. Een ploeg moet met een idee op het veld stappen en Mario speelde daar perfect naar. Hij is een unieke spits, atypisch zelfs. Hij is fysiek heel sterk en is altijd aanwezig in de zestien."

De finale bereiken is één ding, ze winnen een ander. "Dit is één grote droom en als je droomt moet je groots dromen. Toen ik mijn ogen opende na de match was ik nog altijd aan het dromen toen ik de blijdschap van de spelers zag. Ik hoop dat dit nog even mag blijven duren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties