Suarez: "Binnen twee jaar nog grotere transfer maken"

Suarez: "Binnen twee jaar nog grotere transfer maken"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Matias Suarez vertoeft zijn laatste dagen in België. Zondag nam hij afscheid van de fans, maar hij wou toch ook nog eens praten over zijn transfer en zijn keuzes: "Ik heb bij Anderlecht nooit geëist evenveel te verdienen als Jovanovic of Mbokani."

Niemand die had gedacht dat Suarez voor Moskou zou gaan kiezen. "Er waren grotere ploegen geïnteresseerd, maar er kwam telkens iets tussen", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Mijn makelaar heeft goeie contacten bij Bayern München, maar dat werd niet concreet. Arsenal stuurde enkele maanden geleden iemand naar Argentinië om te praten, maar omdat ik geen Argentijns international ben, kon ik geen werkvergunning krijgen in Engeland. Uiteindelijk was CSKA de enige club die de transferprijs kon betalen."

Bij Anderlecht zei voorzitter Roger Vanden Stock dat hij voor het geld koos. "Dat irriteerde mij een beetje. Natuurlijk is geld belangrijk, maar bij Anderlecht heb ik daar nooit over gezeurd. Ik heb nooit geëist dat ik evenveel zou verdienen als Mbokani of Jovanovic. Trouwens, Anderlecht kiest ook voor het geld, hè. Waarom wilden ze anders zo'n hoge transferprijs?

"Ik kies ook voor CSKA omdat het een grotere club is. In Rusland doet die ploeg mee voor de titel en ze spelen geregeld in de Champions League. Bij Anderlecht heb ik veel opgestoken, maar in België kon ik niet veel meer bijleren. Als ik in Moskou een tweetal jaar goed presteer, kan ik een nog grotere transfer maken. En wellicht maak ik er ook meer kans op de nationale ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties