Interview "Antwerp is nog steeds een grote naam"

Pieter Vierstraete
| 254 reacties
"Antwerp is nog steeds een grote naam"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nicky Hayen kwam recent over van Oud Heverlee Leuven naar Royal Antwerp FC. De geroutineerde verdediger stond Voetbalkrant.com te woord: "Antwerp is nog steeds een grote naam in het voetbal".

Door Dirk Pieters

Ga je onmiddellijk mee op stage naar Manchester in het befaamde Carrington-complex?

Jazeker, al was het heel kort dag. De overgang is woensdag in de late namiddag afgerond en donderdagochtend om 6u45 moesten we al op de club zijn voor de trip naar Manchester. Het is trouwens fantastisch dat er duizend supporters afzakken naar Engeland voor de oefenmatch tegen Birmingham. Het laat nog maar eens zien dat de traditieclub Antwerp beschikt over een enorm grote, maar tevens fanatieke achterban.

Die supporters kunnen dit jaar misschien wel eens een heel belangrijke factor spelen om van iedere wedstrijd een thuiswedstrijd van te maken en de spelers naar een hoger niveau te schreeuwen.

Wat zijn je verwachtingen en ambities bij Antwerp?

Antwerp is nog steeds een grote naam is in het voetbal. Ik wil er alles aan doen om mijn steentje bij te dragen tot het ambitieuze project om deze slapende reus weer wakker te maken. Ik heb de eerste training achter de rug en heb een zeer goed gevoel met deze groep die heel hongerig is. We hebben een goede, competitieve kern. Al is het heel belangrijk om niet de fout te maken van eerdere jaren om ambitie uit te spreken maar dat niet om te zetten in daden.

Een goede competitiestart wordt belangrijk. En keihard blijven werken voor een eindrondeticket. Maar we willen vooral laten zien dat er een ploeg op het veld staat waar de supporters zich mee kunnen identificeren en dat is dat we iedere wedstrijd 95 min lang ons truitje nat maken en er alles aan doen zodat we ons achteraf niets kunnen verwijten.

Hoe goed ken je de club al?

Behoorlijk goed. Ik maakte twee seizoenen geleden een schitterend moment mee op de Bosuil toen we de titel behaalden met OH Leuven. We stonden 0-2 voor toen de Antwerpse supporters even toonden hoe hard het kan spoken in het stadion. Het werd uiteindelijk nog 2-2. Hopelijk kan ik ooit hetzelfde realiseren op de Bosuil met Antwerp zoals ik met OHL heb gedaan. Deze club hoort thuis in eerste klasse

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties