Ederson straffen kan niet meer

Ederson straffen kan niet meer
Foto: © SC

Het Sportcomité van de voetbalbond zal Ederson Tormena van Charleroi geen straf meer kunnen opleggen nadat hij wat komedie speelde in de partij tegen Club Brugge. Dat komt door de inhoud van het verslag die ref Joeri Van de Velde opmaakte.

Ederson Tormena had vorige zaterdag Club Brugge-speler Victor Vazquez een rode kaart aangenaaid en gaf dat tijdens de rust voor de camera's ook ootmoedig toe. Bij de Belgische voetbalbond gingen ze kijken of ze de Braziliaan van Chaleroi toch niet zouden kunnen straffen voor zijn gedrag.

Nu blijkt dat het niet meer mogelijk is om Ederson nog een straf te geven. In het verslag van de ref staat namelijk dat hij de Braziliaan een gele kaart gaf voor zijn gedrag wat meteen inhoudt dat er geen extra straf meer mogelijk is. Een straf opleggen kan enkel als de scheidsrechter de feiten niet heeft waargenomen, wat hier dus niet het geval is.

Bondsprocureur Marc Rubens heeft evenwel een dossier opgemaakt wat Ederson wel nog zuur kan opbreken als hij voor de Geschillencommissie moet komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties